Recordaantal nieuwe dreigingen voor Android gedetecteerd in 2016

android

Een recordaantal van 3.246.284 nieuwe bedreigingen voor het Android platform zijn in 2016 opgedoken. Dit is een stijging van 40% ten opzichte van 2015, blijkt uit cijfers van G DATA. G DATA’s beveiligingsexperts geven meer informatie over de huidige situatie en over oplossingen op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, van 27 februari tot 2 maart 2017, in hal 6, op standnummer 6B40.

In Nederland gebruikt 85% een smartphone (bron: Telecompaper) en in België 53% (bron: Sanoma). Android is hierbij het meest gebruikte besturingssysteem en daarmee een gewild doelwit voor cybercriminelen. “Steeds meer gebruikers gaan met hun mobiele apparaten op internet. Cybercriminelen worden steeds actiever op dit gebied en vallen specifiek mobiele apparaten aan,” legt G DATA Security Evangelist Tim Berghoff uit. “Het regelmatig updaten van de software op het apparaat en het gebruiken van een beveiligingsoplossing zijn essentiële stappen om ervoor te zorgen dat het toestel goed wordt beschermd tegen de toenemende dreiging.”

Bijna 9.000 nieuwe stuks Android-malware per dag

G DATA’s beveiligingsexperts ontdekten in totaal 3.246.284 nieuwe kwaadaardige apps voor Android in 2016, waarvan 1.523.019 in de tweede helft van het jaar. Dit is een toename van bijna 40% ten opzichte van 2015 (2.333.777). Gemiddeld werden er 9.000 nieuwe Android-bedreigingen per dag gevonden.

Op het MWC lichten beveiligingsexperts van G DATA het huidige dreigingslandschap voor Android en oplossingen van het bedrijf toe. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat zijn de voornaamste bedreigingen voor smartphones en tablets?
  • Wat kunnen gebruikers doen om zichzelf hiertegen te beschermen?
  • Internet of Things: welke scenario’s zijn al werkelijkheid en wat kunnen we het komende jaar verwachten?
  • Gratis wifi onder de loep: welke schade kan een aanvaller hiermee aanrichten? Waar moeten gebruikers op letten?
Lees ook
Wikileaks geeft techbedrijven technische details over cyberwapens CIA

Wikileaks geeft techbedrijven technische details over cyberwapens CIA

WikiLeaks gaat enkele grote techbedrijven exclusieve toegang geven tot technische details over de cyberwapens van de CIA. Dit moet de bedrijven helpen kwetsbaarheden die door de Amerikaanse opsporingsdienst worden gebruikt te dichten. Dit heeft WikiLeaks-oprichter Julian Assange bekend gemaakt op een persconferentie in de Londense ambassade van E1

Netflix maakt zelfontwikkelde beveiligingstool open source

Netflix maakt zelfontwikkelde beveiligingstool open source

Netflix maakt de webapplicatie Stethoscope open source. Deze tool helpt beveiligingsproblemen met mobiele apparaten en desktop systemen op te sporen en op te lossen. In een blogpost meldt Netflix dat Stethoscope in eigen huis is ontwikkeld. Het bedrijf maakt de tool nu open source en heeft de broncode op GitHub gepubliceerd. Stethoscope is een we1

Atos lanceert ultra beveiligde telefoon voor professionals

Atos lanceert ultra beveiligde telefoon voor professionals

Atos lanceert een nieuwe telefoon waarmee een volledig beveiligde communicatie mogelijk is, inclusief smartphones, relevante applicaties en infrastructuur. De telefoon heet Hoox, en is ontworpen en beheerd door Atos.