Plasterk overhandigt eerste elektronische identiteitskaart

elektronische-identiteitskaart-rijksoverheid

De eerste elektronische identiteitskaart is door minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties uitgereikt aan een inwoner van Den Haag. Met behulp van de kaart is het mogelijk op internet diensten af te nemen van de overheid. Denk hierbij aan het aanvragen van toeslagen of vergunningen. Het gaat om een proefproject.

Burgers kunnen zich al langer online bij de overheid identificeren met behulp van DigiD. De overheid werkt echter aan een nieuwe standaard voor elektronisch inloggen bij de overheid en bedrijven: Idensys. Met Idensys moet het voor burgers mogelijk worden zich via verschillende middelen te identificeren bij de overheid.

Elektronische identiteitskaart

Eén van de middelen die hiervoor wordt overwogen is een elektronische identiteitskaart. Deze wordt daarom nu in een pilotproject in Den Haag getest. 500 personen kunnen tijdens dit project een elektronische identiteitskaart gebruiken om in te loggen via het inlogscherm van DigiD.

Naast het project in Den Haag loopt er ook een proejct in Eindhoven en Groningen. Hier kunnen 1.000 proefpersonen inloggen met behulp van een elektronisch rijbewijs. Aan de totale pilot met private inlogmiddelen kunnen maximaal 30.000 proefpersonen deelnemen. Zij kunnen met nieuwe middelen inloggen bij twintig overheden en bedrijven, waaronder de Sociale Verzekeringsbank, de gemeente Den Haag en KPN.

Meer over
Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys introduceert een nieuwe integratie met Microsoft Azure Stack die zorgt voor single-pane-of-glass inzicht in de beveiligings- en compliance-situatie van Microsoft Azure-omgevingen en gebruiker-workloads. Azure-klanten zijn nu in staat om de kwetsbaarheid en compliance-situatie van de control pane-infrastructuur van Azure Stack te beoordelen1