Oplichters gearresteerd die zich voordeden als Microsoft-medewerkers

hacker-groot

De Duitse politie meldt twee vermoedelijke oplichters te hebben opgepakt die zich voordeden als helpdesk medewerkers van Microsoft. Het gaat om een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw.

De Duitse politie meldt dat de twee vermoedelijk onderdeel uitmaken van een cybercrimebende die via pornografische websites systemen van slachtoffers vergrendeld. Het is niet duidelijk of hierbij ransomware werd ingezet of een andere techniek is gehanteerd. Op het vergrendelscherm kregen slachtoffers een 0800-nummer te zien, waarmee zij contact konden opnemen voor hulp.

Slachtoffers die dit nummer belden kregen iemand aan de lijn die zich voordeed als Microsoft-medewerker. Deze medewerker bood slachtoffers aan de vergrendeling tegen betaling te verwijderen. In totaal zouden de verdachten zo’n 150 slachtoffers hebben gemaakt, die in totaal voor 30.000 euro zijn opgelicht.

Meer over
Lees ook
Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

Proofpoint: Noord-Koreaanse hackers stelen miljarden aan cryptocurrency

TA444, een staatsgesponsorde hackersgroep uit Noord-Korea is waarschijnlijk belast met het genereren van inkomsten voor het Noord-Koreaanse regime. Deze aanvallen overlappen met APT38, Bluenoroff, BlackAlicanto, Stardust Chollima en COPERNICIUM. In het verleden waren de pijlen gericht op banken om uiteindelijk geld door te sluizen naar andere dele1

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

WatchGuard waarschuwt online shoppers voor oplichting

Met de feestdagen en Black Friday in aantocht slijpen oplichters de messen. Ook dit jaar proberen zij massaal om consumenten geld afhandig te maken en gevoelige gegevens te stelen, zo waarschuwt WatchGuard Technologies. Het IT-beveiligingsbedrijf zet de belangrijkste trucs van online oplichters op een rij. Ook geeft WatchGuard praktische tips om t1