Ontwikkelaars doelwit van phishingaanval

phishing

Google waarschuwt ontwikkelaars uit te kijken voor phishingmailtjes. Dit zijn e-mailberichten die afkomstig lijken te zijn van een betrouwbare partij, maar in werkelijkheid van cybercriminelen afkomstig blijken te zijn. Doorgaans proberen deze slachtoffers informatie afhandig te maken.

Het Amerikaanse IT-bedrijf waarschuwt dat er e-mailberichten in omloop zijn die afkomstig lijken te zijn van Google. Ontwikkelaars worden in de e-mail gewaarschuwd dat hun app de voorwaarden van Play Store overtreedt. In werkelijkheid proberen cybercriminelen ontwikkelaars via het mailtje allerlei gegevens te ontfutselen.

3-Day Notification

De e-mail spreekt in de onderwerpregel van een ‘3-Day Notification of Google Play Developer Term Violation’. Ontwikkelaars worden gewaarschuwd dat hun app niet langer aan de voorwaarden voldoet en op termijn verbannen wordt uit de appwinkel. Ontwikkelaars zouden meer informatie kunnen krijgen over de overtreding(en) door op een link te klikken.

Google adviseert ontwikkelaars de e-mail niet te openen en in ieder geval niet op de linkjes te klikken. Daarnaast wijst Google op de mogelijkheid dergelijke e-mailtjes via onder andere Gmail te rapporteren.

Lees ook
Proofpoint: TA402  duikt op in phishing campagnes

Proofpoint: TA402 duikt op in phishing campagnes

Cybersecuritybedrijf, Proofpoint, publiceert onderzoek over nieuwe activiteiten van TA402, een Advanced Persistent Threat (APT-) groep uit het Midden-Oosten.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

De speciale exploitatiecyclus van TA422: week na week hetzelfde

Proofpoint onderzoekers zagen vanaf eind maart 2023 dat de Russische Advanced Persistent Threat (APT) TA422 gemakkelijk gepatchte kwetsbaarheden gebruikte om verschillende organisaties in Europe en Noord-Amerika aan te vallen. TA422 overlapt met de aliassen APT28, Forest Blizzard, Pawn Storm, Fancy Bear en Blue Delta. De Amerikaanse inlichtingsdie1