Ontwikkelaars doelwit van phishingaanval

phishing

Google waarschuwt ontwikkelaars uit te kijken voor phishingmailtjes. Dit zijn e-mailberichten die afkomstig lijken te zijn van een betrouwbare partij, maar in werkelijkheid van cybercriminelen afkomstig blijken te zijn. Doorgaans proberen deze slachtoffers informatie afhandig te maken.

Het Amerikaanse IT-bedrijf waarschuwt dat er e-mailberichten in omloop zijn die afkomstig lijken te zijn van Google. Ontwikkelaars worden in de e-mail gewaarschuwd dat hun app de voorwaarden van Play Store overtreedt. In werkelijkheid proberen cybercriminelen ontwikkelaars via het mailtje allerlei gegevens te ontfutselen.

3-Day Notification

De e-mail spreekt in de onderwerpregel van een ‘3-Day Notification of Google Play Developer Term Violation’. Ontwikkelaars worden gewaarschuwd dat hun app niet langer aan de voorwaarden voldoet en op termijn verbannen wordt uit de appwinkel. Ontwikkelaars zouden meer informatie kunnen krijgen over de overtreding(en) door op een link te klikken.

Google adviseert ontwikkelaars de e-mail niet te openen en in ieder geval niet op de linkjes te klikken. Daarnaast wijst Google op de mogelijkheid dergelijke e-mailtjes via onder andere Gmail te rapporteren.

Lees ook
Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

Rechter oordeelt over nalatigheid bij fraude met internetbankieren

De nieuwe uniforme veiligheidsregels voor online bankieren moeten duidelijkheid geven. Financieel consulent Peter Beszelsen waarschuwde echter in een column in De Telegraaf dat slachtoffers van fraude met internetbankieren voortaan zelf moeten bewijzen dat zij zich aan de regels van banken hebben gehouden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloe1

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1