Onderzoeker vindt beveiligingsgaten in Malwarebytes Anti-Malware

Malwarebytes Anti-Malware blijkt een aantal beveiligingslekken te bevatten. Deze lekken kunnen door aanvallers worden misbruikt om systemen aan te vallen en kwaadaardige code op de systemen uit te voeren. Malwarebytes werkt aan een oplossing.

rp_malwarebytesandroid.png De beveiligingsgaten zijn ontdekt door Tavis Ormandy, een beveiligingsonderzoeker van Google. Malwarebytes brengt het nieuws zelf naar buiten. Het bedrijf zou in november op de hoogte zijn gesteld van de kwetsbaarheden. De gaten zouden zowel in de consumentenversie van Malwarebytes Anti-Malware hebben gezeten als de servers van Malwarebytes.

Update

De kwetsbaarheden in de servers van Malwarebytes zijn binnen enkele dagen verholpen. Malwarebytes zegt te werken aan een update voor de consumentenversie van Malwarebytes Anti-Malware. Deze verschijnt naar verwachting binnen enkele weken. Details over de kwetsbaarheden worden vooralsnog dan ook niet vrijgegeven.

Tavis Ormandy ontdekte eerder ook al beveiligingsgaten in software van andere anti-virusfabrikanten. Het gaat hierbij onder andere om software van Avast, AVG, ESET, Kaspersky Lab, Sophos en Trend Micro.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.