Obama spreekt zich uit voor backdoors

usa-flag-thomas-ricks

Overheden moeten de mogelijkheid hebben toegang te krijgen tot data op mobiele apparaten. Dit stelt de Amerikaanse president Barack Obama. Het is echter niet de bedoeling dat opsporingsdiensten vrij kunnen rondneuzen in deze data. Dit is alleen in uitzonderlijke gevallen toegestaan.

De New York Times meldt dat Obama zijn uitspraken deed op het South by Southwest festival in het Amerikaanse Austin, Texas. De Amerikaanse president sprak hier over publiek-private samenwerking, en ging daarbij ook in op de uitdagingen rond encryptie waar de Amerikaanse overheid tegenaan loopt. Obama ging niet specifiek in op de zaak tussen de FBI en Apple, waarin de FBI Apple probeert te dwingen te helpen toegang te verkrijgen tot de iPhone van een aanslagpleger in San Bernardino.

In zijn toespraak benadrukt Obama het belang van privacy en vrijheden van burgers, maar stelt hij dat het in sommige gevallen nodig is een telefoon binnen te kunnen dringen. Ook vraagt Obama zich hardop af of het wenselijk is de beveiliging van een apparaat of systeem zo sterk te maken dat er simpelweg geen sleutel of achterdeur meer is. Dit zou de aanpak van ernstige criminaliteit zoals kinderporno of het verijdelen van een terroristische aanslag in de weg staan. Obama noemt het van belang een balans te vinden tussen privacy en veiligheid.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1