Nieuwe website helpt gemeenten hun informatiebeveiliging te verbeteren

hacker3

Een nieuwe website van de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) gaat Nederlandse gemeenten helpen hun informatiebeveiliging te verbeteren. De website houdt gemeenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en geeft gemeenten een aantal handige tips.

De nieuwe website heeft als doel gemeenten beter te voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en de dienstverlening van de IBD overzichtelijk te ontsluiten. De website maakt onderdeel uit van het Nationaal Respons Netwerk, dat op 17 april 2014 is gelanceerd.

Onderwerpen

Allerlei onderwerpen komen op de website aan bod. Zo worden gemeenten gewezen op belangrijke stappen die zij kunnen nemen om hun informatiebeveiliging te verbeteren, maar ook op evenementen en conferenties waar zij hun kennis op dit gebied kunnen bijspijkeren.

Gemeenten kunnen zich officieel aansluiten bij de IBD. De dienst krijgt hierdoor meer informatie over een specifieke gemeente beschikbaar, waardoor de IBD deze gemeente gericht kan helpen op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?