Nieuwe website helpt gemeenten hun informatiebeveiliging te verbeteren

hacker3

Een nieuwe website van de informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) gaat Nederlandse gemeenten helpen hun informatiebeveiliging te verbeteren. De website houdt gemeenten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en geeft gemeenten een aantal handige tips.

De nieuwe website heeft als doel gemeenten beter te voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en de dienstverlening van de IBD overzichtelijk te ontsluiten. De website maakt onderdeel uit van het Nationaal Respons Netwerk, dat op 17 april 2014 is gelanceerd.

Onderwerpen

Allerlei onderwerpen komen op de website aan bod. Zo worden gemeenten gewezen op belangrijke stappen die zij kunnen nemen om hun informatiebeveiliging te verbeteren, maar ook op evenementen en conferenties waar zij hun kennis op dit gebied kunnen bijspijkeren.

Gemeenten kunnen zich officieel aansluiten bij de IBD. De dienst krijgt hierdoor meer informatie over een specifieke gemeente beschikbaar, waardoor de IBD deze gemeente gericht kan helpen op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees ook
Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1