Nieuwe software spoort malware op en herstelt automatisch de schade

hacker

Onderzoekers hebben software ontwikkeld die in staat is de gevolgen van een beveiligingslek zelf op te lossen. De software herkent virussen en exploits en kan geheel automatisch de schade hiervan herstellen.

De Advanced Adaptive Applications (A3) draaien in een virtuele machine en houdt hier zowel het besturingssysteem als alle applicaties in de gaten. De software zoekt naar afwijkingen en bedenkt een oplossing om deze afwijking ongedaan te maken. Hierdoor is de software in staat iedere wijziging die kwaadaardige software aanbrengt in applicaties of het besturingssysteem op te sporen en aan te pakken.

Hoofd van het team van onderzoekers Eric Eide noemt de nieuwe software een belangrijke doorbraak. Het team heeft vier jaar lang aan de A3-software gewerkt. De software is in eerste instantie gericht op de Amerikaanse overheid, die deze voor defensiedoeleinden wil inzetten. Eide sluit echter niet uit dat A3 op termijn ook voor consumenten beschikbaar wordt gesteld. Meer informatie over het project is hier te vinden.

Lees ook
Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Proofpoint: TA547 richt zich op Duitse bedrijven met Rhadamanthys Stealer

Onderzoekers van Proofpoint identificeren een nieuwe e-mailcampagne van TA547. Deze richt zich op Duitse bedrijven en heeft als doel het afleveren van Rhadamanthys malware

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Dreigingsactoren leveren malware via YouTube

Proofpoint  Emerging Threats ziet dat de aflevering van malware voor het stelen van informatie via YouTube plaatsvindt. Voorbeelden hiervan zijn Vidar, StealC en Lumma Stealer. De aflevering vindt plaats via illegale software en cracks van videogames

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.