Nieuwe game helpt cybercrime voorkomen

In de strijd tegen cybercrime is een nieuw wapen op de markt: de Navaio IT Security Awareness Game. Het is een speciaal ontwikkelde app voor bedrijven die medewerkers spelenderwijs bewust maakt van de gevaren op het internet en de risico’s die het bedrijf loopt.  

Voor bedrijven die op zoek zijn naar bijscholing van hun medewerkers op het gebied van cybercrime, is de game een kostenefficiënte oplossing. In vergelijking tot een kostbare en lange cursus – waarbij het eindresultaat moeilijk te meten is – biedt de game direct inzicht in de voortgang van elke speler. Ondernemers kunnen continu het kennisniveau monitoren, hetgeen uiteindelijk resulteert in een betere bewustwording van de risico's die een bedrijf loopt.

Kennis verankert in brein

De Navaio game maakt gebruik van een leerplatform waarbij iedere speler een optimale en gepersonaliseerde leeromgeving tot zijn beschikking krijgt. Iedere spelronde kost ongeveer twee minuten. Medewerkers bepalen zelf waar, wanneer en hoe vaak ze het spel willen spelen. Door middel van artificial intelligence in de app, zorgt het ervoor dat spelers willen blijven spelen en dat de kennis uit het spel zich verankert in het brein. Collega’s kunnen steeds opnieuw met elkaar de uitdaging aan gaan en de scores inzien via een dashboard.

NavaioGame-615x410

Computerveiligheid wordt steeds belangrijker. Cybercrime is een serieus probleem voor bedrijven: 60% krijgt ermee te maken, zo blijkt uit onderzoek. Denk aan een hack, virus, spam en phishing. Wij merken dat ondernemers veel willen doen aan preventie. Ze zetten steeds meer in op veilig handelen zodat hun data beter beschermd is. De door ons ontwikkelde game kan hen daarbij goed helpen. Het vermindert de kans dat een bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.

De Navaio Game is ontwikkeld op basis van zelflerende algoritmes, gaming principes, wetenschappelijke inzichten en data analyse. De game is bereikbaar via een te downloaden app. Voor bedrijven is vanaf heden een gratis demo beschikbaar. Bezoek onze website www.navaio.com voor meer informatie of bel ons op 023 5344496.

Lees ook
KPN maakt securitybeleid via app inzichtelijk voor security professionals

KPN maakt securitybeleid via app inzichtelijk voor security professionals

KPN publiceert zijn securitybeleid en richtlijnen in een speciale app voor security professionals. KPN wil transparant zijn over zijn aanpak en verwacht hierdoor zijn securitybeleid verder te kunnen verbeteren. Het telecombedrijf vraagt security professionals feedback te geven op haar security beleid door suggesties voor verbeteringen aan te dragen....

ING Bank wil mobiele klanten betalingen via stem laten autoriseren

De ING Bank gaat zijn ING Bankieren-app voorzien van stemherkenning. Gebruikers kunnen op termijn betalingen gesproken invoeren en autoriseren. De feature wordt in twee stappen geïntroduceerd. De nieuwe feature krijgt de naam 'Inge'. De feature wordt in twee stappen uitgerold. In de eerste stap krijgen gebruikers de mogelijkheid de app via hun stem aan te sturen. Hierdoor kunnen gebruikers bijvoorbeeld gesproken een rekeningnummer of het saldo invoeren. Deze feature moet medio september beschikbaar moet zijn in zowel de Android- als iOS-app. Stemprofiel opstellen De tweede fase maakt het voor gebruikers...

PayPal gaat betalingsverkeer vanaf iPhones laten autoriseren met vingerafdruk

PayPal gaat betalingsverkeer vanaf iPhones laten autoriseren met vingerafdruk

PayPal wil betalingsverkeer van de iPhone en iPad gaan beveiligen met behulp van vingerafdrukken. Het bedrijf wil hiervoor de vingerafdrukscanner Touch ID gaan gebruiken, die in de iPhone 5S is ingebouwd. Dit hebben PayPal-medewerkers op Apple's developers conferentie WWDC gemeld (via Forbes). Apple introduceerde vorige week iOS 8, de opvolger van het...