Nieuwe game helpt cybercrime voorkomen

In de strijd tegen cybercrime is een nieuw wapen op de markt: de Navaio IT Security Awareness Game. Het is een speciaal ontwikkelde app voor bedrijven die medewerkers spelenderwijs bewust maakt van de gevaren op het internet en de risico’s die het bedrijf loopt.  

Voor bedrijven die op zoek zijn naar bijscholing van hun medewerkers op het gebied van cybercrime, is de game een kostenefficiënte oplossing. In vergelijking tot een kostbare en lange cursus – waarbij het eindresultaat moeilijk te meten is – biedt de game direct inzicht in de voortgang van elke speler. Ondernemers kunnen continu het kennisniveau monitoren, hetgeen uiteindelijk resulteert in een betere bewustwording van de risico's die een bedrijf loopt.

Kennis verankert in brein

De Navaio game maakt gebruik van een leerplatform waarbij iedere speler een optimale en gepersonaliseerde leeromgeving tot zijn beschikking krijgt. Iedere spelronde kost ongeveer twee minuten. Medewerkers bepalen zelf waar, wanneer en hoe vaak ze het spel willen spelen. Door middel van artificial intelligence in de app, zorgt het ervoor dat spelers willen blijven spelen en dat de kennis uit het spel zich verankert in het brein. Collega’s kunnen steeds opnieuw met elkaar de uitdaging aan gaan en de scores inzien via een dashboard.

NavaioGame-615x410

Computerveiligheid wordt steeds belangrijker. Cybercrime is een serieus probleem voor bedrijven: 60% krijgt ermee te maken, zo blijkt uit onderzoek. Denk aan een hack, virus, spam en phishing. Wij merken dat ondernemers veel willen doen aan preventie. Ze zetten steeds meer in op veilig handelen zodat hun data beter beschermd is. De door ons ontwikkelde game kan hen daarbij goed helpen. Het vermindert de kans dat een bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.

De Navaio Game is ontwikkeld op basis van zelflerende algoritmes, gaming principes, wetenschappelijke inzichten en data analyse. De game is bereikbaar via een te downloaden app. Voor bedrijven is vanaf heden een gratis demo beschikbaar. Bezoek onze website www.navaio.com voor meer informatie of bel ons op 023 5344496.

Lees ook
Google betaalt kopers van waardeloze Virus Shield-app terug

Google betaalt kopers van waardeloze Virus Shield-app terug

Google gaat Android-gebruikers die de populaire Virus Shield-app hebben gekocht hun geld terug te geven. De app blijkt namelijk waardeloos te zijn en geen enkele bescherming te bieden. Virus Shield was een app die voor 3,99 euro in de Play Store werd aangeboden. De app had een beoordeling van 4,7 uit 5 sterren en was maar liefst 30.000 keer verkocht....

Tumblr introduceert twee-staps-authentificatie

Tumblr introduceert twee-staps-authentificatie

Het populaire blogplatform Tumblr introduceert een twee-staps-authentificatie. Hiermee wil het platform de beveiliging voor gebruikers tegen cybercriminelen verbeteren. Het gebruik van de twee-staps-authentificatie is vrijwillig. Gebruikers kunnen de extra beveiligingsmaatregelen in de instellingen van hun account inschakelen. Unieke code Gebruikers...

NEN stelt gebruikers op de hoogte van nieuwe normen via handige app

NEN stelt gebruikers op de hoogte van nieuwe normen via handige app

Het NEN stelt allerlei richtlijnen en standaarden beschikbaar voor de security-industrie. Wie in deze sector actief is is er dan ook bij gebaat op de hoogte te blijven van nieuwe normen. Een app van NEN gaat gebruikers hierbij helpen. De Nieuwe Normen-app is door NEN ontwikkeld om gebruikers op de hoogte te houden van ontwikkelingen rond normen. De...