Nieuwe G DATA Business biedt bescherming tegen ransomware

De nieuwe G DATA Business versie 14.1 is voorzien van volledig geïntegreerde anti-ransomware technologie.. Hiermee kunnen organisaties zich effectief beschermen tegen ransomware-aanvallen zoals WannaCry en Petna, die dit voorjaar enorme schade hebben aangericht. De nieuwe zakelijke beveiligingsoplossingen van G DATA zijn per direct beschikbaar.

G DATA De proactieve anti-ransomware technologie in de nieuwe G DATA Business versie 14.1 is een aanvulling op bestaande, op gedrag gebaseerde detectietechnieken. Zodra er wordt getracht om bestanden op het bedrijfsnetwerk te versleutelen, wordt dit in een vroeg stadium gedetecteerd en tegengehouden.

Versie 14.1 biedt ook mogelijkheden om uitzonderingen te maken op het beleidsmatig beheer van de talloze apparaten die verbinding maken met het netwerk. Zo kan nu bijvoorbeeld worden aangegeven welke medewerkers wel en niet gebruik kunnen maken van USB-sticks op hun computer. Indien verdachte activiteit wordt gedetecteerd, ontvangen IT-beheerders direct een waarschuwing.

Mijn data blijven in Europa

In 2011 heeft G DATA een TeleTrust commitment getekend. Het resultaat is een ‘no backdoor’-garantie, waarmee G DATA garadeert dat eventuele lekken in zijn beveiligingsproducten niet beschikbaar worden gesteld aan veiligheidsdiensten. G DATA laat geen ‘achterdeurtjes’ (backdoors) open en biedt zo de meest betrouwbare bescherming tegen online dreigingen. Dit is belangrijk voor organisaties die privacy en de aankomende EU General Data Protection Regulation (GDPR) serieus nemen. Daarnaast belooft G DATA dat het verzamelen van persoonlijke informatie en telemetriedata tot een minimum beperkt blijft. Hiermee voldoet het bedrijf aan het principe van de GDPR. Daarnaast wordt alle informatie in Europa opgeslagen en verwerkt.

Belangrijkste kenmerken

  • Complete en efficiënte bescherming tegen online dreigingen met beveiliging in meerdere lagen voor Windows-, Mac- en Linux-clients.
  • Bescherming tegen ransomware.
  • G DATA Mobile Device Management: integratie van alle Android- en iOS-apparaten als clients die deel uitmaken van de verdediging van de organisatie.
  • Bescherming van clients tegen kwetsbaarheden in geïnstalleerde software.
  • G DATA BankGuard-module voor veilig online betalen..
  • USB Keyboard Guard biedt bescherming tegen kwaadaardige USB-apparaten.
  • Geïntegreerde bescherming tegen spam en tegen e-mails die zijn besmet met virussen.
  • Ook volledige bescherming wanneer de client niet is verbonden met het bedrijfsnetwerk, bijvoorbeeld voor laptops en andere mobiele apparaten.
  • Helder dashboard dat alle relevante informatie overzichtelijk weergeeft.
  • Software- en hardware-inventarisatie voor alle clients maakt het beheer makkelijker met een compleet en gedetailleerd overzicht.
  • Webinterface maakt beheer op afstand mogelijk vanaf iedere locatie.
  • Een surffilter blokkeert websites die niet passen bij de dagelijkse werkprocessen.
  • Optioneel: Mail Security met mailserver-onafhankelijke en gecentraliseerde e-mail bescherming met spam- en virusfiltering.
  • Optioneel: Netwerkmonitoring van de volledige infrastructuur, van printers tot servers.
  • Optioneel: Patch management-module maakt het mogelijk om kwetsbaarheden in software in real-time te dichten.
  • Optioneel: Linux Web Security Gateway voorziet in complete virus- en phishing-bescherming.
  • Optioneel: Premium Service & Support breidt de Business Security Solution versie 14.1 uit met de professionele diensten van G DATA-specialisten.
Meer over
Lees ook
Ransomware neemt bestanden op SD-kaart van Android-smartphones in gijzeling

Ransomware neemt bestanden op SD-kaart van Android-smartphones in gijzeling

Nieuwe Android-ransomware neemt bestanden die op de SD-kaart van smartphones staan in gijzeling en eist losgeld. De bestanden worden door de ransomware versleuteld, waarna slachtoffers 16 euro losgeld moeten betalen. De ransomware is op ondergrondse marktplaatsen te koop. De malware is ontdekt door het anti-virusbedrijf ESET. Beveiligingsonderzoek1

Makers van Bitcrypt-ransomware blunderen door zwakkere encryptie te gebruiken

Makers van Bitcrypt-ransomware blunderen door zwakkere encryptie te gebruiken

De cybercriminelen achter de Bitcrypt-ransomware hebben een flinke blunder gemaakt. De nieuwe ransomware versleutelt data op computers en eist vervolgens losgeld. Door een fout van de cybercriminelen is de data echter gewoon te redden zonder losgeld te betalen. Wie geïnfecteerd wordt met Bitcrypt krijgt de boodschap te zien dat zijn data is versle1

Europol: 'Ransomware is een miljoenenbusiness'

Europol: 'Ransomware is een miljoenenbusiness'

Het in gijzeling nemen van data van zowel bedrijven als consumenten en eisen van losgeld is een miljoenenbusiness. Tienduizenden slachtoffers van ransomware hebben inmiddels losgeld betaald. Dit stelt Europol, dat in samenwerking met het Nederlandse Nationale High Tech Crime Unit (NHTCU) ransomware heeft onderzocht. De opsporingsinstanties stellen1