Nieuwe CAPTCHA beveiliging draait in stilte op de achtergrond

Google lanceert een opvolger van de bekende CAPTCHA beveiliging waarmee gebruikers aantonen dat zij geen robot zijn. Bij deze nieuwe variant hoeven gebruikers niet langer iets aan te klikken; de tool draait volledig op de achtergrond.

no CAPTCHA reCAPTCHA

De CAPTCHA beveiliging vraagt gebruikers momenteel willekeurige woorden of cijfers die worden getoond op een afbeelding uit te typen. In andere gevallen worden gebruikers gevraagd bepaalde objecten te identificeren op een reeks foto’s. Door deze ‘puzzels’ op te lossen kunnen gebruikers bewijzen dat zij een mens zijn, en geen robot.

Laatste handmatige handeling verwijderd

Onlangs bracht Google al 'no CAPTCHA reCAPTCHA' uit, een variant van de CAPTCHA beveiliging waarbij gebruikers alleen nog een vakje naast de zin ‘I’m not a robot’ hoeven aan te vinken. De nieuwe versie die Google nu aankondigt verwijdert ook deze laatste handmatige handeling. Deze meest actuele reCAPTCHA maakt gebruik van geavanceerde machine learning en kunstmatige intelligentie om het gedrag van gebruikers te monitoren. Door te kijken naar onder andere de tijd die gebruikers nodig hebben om een bepaalde knop in te drukken of om een bepaald formulier in te vullen beoordeelt deze tool of een gebruiker daadwerkelijk menselijk is.

De nieuwe RECAPTCHA is gratis beschikbaar voor websites en geschikt voor zowel mobiele als desktop apparaten. Websitebeheerders kunnen hun website hier aanmelden.

Lees ook
Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Orange Cyberdefense: ‘Cybersecurity in het AI-tijdperk vereist proactieve aanpak’

Want wanneer zich een cyberincident voordoet - en die kans is groot - kan het juiste plan en de juiste voorbereiding de impact beperken en de veerkracht vergroten. Dat was de rode draad van Orange Cyberdefense Live 2023, een evenement dat onlangs plaatsvond in Edegem, België.

Qualys lanceert Enterprise TruRisk Platform

Qualys lanceert Enterprise TruRisk Platform

Tijdens de 2023 Qualys Security Conference (QSC) in Orlando, Florida, introduceerde Qualys het nieuwe Qualys Enterprise TruRisk Platform, dat organisaties ondersteunt in het beheren en verminderen van cyberrisico's.

Sharq Security staat klaar voor de kleine tot middelgrote MKB ondernemer

Sharq Security staat klaar voor de kleine tot middelgrote MKB ondernemer

Sharq Security - Een fris, innovatief en transparant cyber security bedrijf dat klaar staat voor de kleine tot middelgrote MKB ondernemer. Wij nemen je graag mee in het ontstaan van sharqsec, onze missie en hoe wij de MKB ondernemer helpen met een ijzersterke cyber security. Het was eind 2022 toen Daniel en Hidde van dichtbij hebben gezien hoe een1