Nederland ICT stelt voorbeeld bewerkersovereenkomst beschikbaar

Met het oog op de meldplicht datalekken moeten bedrijven die het bewerken van persoonsgegevens uitbesteden afspraken maken over het omgaan met datalekken. Dit kan in een ‘bewerkersovereenkomst’. Om bedrijven hierbij te helpen stelt Nederland ICT een voorbeeld bewerkersovereenkomst beschikbaar.

De meldplicht datalekken is op 1 januari 2016 in werking getreden. Op basis van deze meldplicht zijn bedrijven verplicht melding te maken van datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), voorheen bekend als het College Bescherming Persoonsgegevens. Bedrijven die persoonsgegevens laten verwerken door een derde partij, ook wel een bewerker genoemd, zijn verplicht voortaan afspraken te maken over onder andere de beveiliging van de data en de wijze waarop wordt omgesprongen met eventuele datalekken.

Deze afspraken worden gemaakt in een bewerkersovereenkomst. Het kan voor bedrijven een uitdaging zijn een duidelijke en kloppende bewerkersovereenkomst op te stellen. Nederland ICT heeft daarom een voorbeeld bewerkersovereenkomst opgesteld. Bedrijven kunnen hun eigen overeenkomst op dit voorbeeld baseren. Het voorbeeld is uitsluitend beschikbaar voor leden van Nederland ICT en kan bij de branchevereniging worden aangevraagd.

Lees ook
Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Data mapping is een essentieel onderdeel van elk privacy programma. Begrijpen hoe gegevens door de organisatie stromen is dan ook een eerste vereiste om de gegevens te kunnen beveiligen en risico’s te analyseren.