NCSC waarschuwt voor houdbaarheidsdatum software

Software heeft een bepaalde houdbaarheidsdatum, ook wel de ‘End-of-Life’ genoemd. Na de End-of-Life ontvangt software geen technische ondersteuning meer van de leverancier en worden beveiligingsgaten niet langer gedicht. Dit brengt risico met zich mee voor gebruikers die deze verouderde software blijven gebruiken.

Hiervoor waarschuwt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in een factsheet. Het NCSC adviseert systemen na de aankondiging van een End-of-Life zo snel mogelijk bij te werken en uitgefaseerde software te vervangen. Dit is noodzakelijk de systemen veilig en vrij van beveiligingsgaten te houden.

Zo snel mogelijk upgraden

Gebruikers zouden nadat een End-of-Life wordt aangekondigd zo snel mogelijk moeten beginnen met het upgradeproces, aangezien dit tot problemen kan leiden bij de werking van andere programma’s. Tijdig beginnen met plannen, testen en uitvoeren van upgrades is dan ook noodzakelijk.

De volledige factsheet van het NCSC is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer

CISO’s dragen bij aan de algehele strategie voor risicobeheer Bedrijven rekenen erop dat betrouwbare en veilige IT hun processen ondersteunt. Hoewel IT lang werd gezien als een operationele kostenpost is het inmiddels onlosmakelijk verbonden met de manier waarop bedrijven werken.

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

WatchGuard: Remote Access Software steeds vaker misbruikt

Hackers hebben hun pijlen steeds vaker gericht op Remote Access Software. Daarnaast zijn er nieuwe technieken in omloop voor het stelen van wachtwoorden en informatie. Ook maken cybercriminelen de overstap van het gebruik van scripts naar het toepassen van andere ‘living-off-the-land’-technieken om een aanval op eindpoints te starten. Dat conclude1

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Onderzoek Orange Cyberdefense: aantal slachtoffers cyberafpersing neemt toe

Het aantal slachtoffers van cyberafpersing is afgelopen jaar wereldwijd met 46 procent gestegen ten opzichte van 2022. Dat is een van de opvallende conclusies uit het rapport ‘Security Navigator 2024’ van cybersecurityspecialist Orange Cyberdefense. Volgens het rapport zijn grote ondernemingen het meest getroffen door deze vorm van cybercriminalit1