NCSC waarschuwt voor houdbaarheidsdatum software

Software heeft een bepaalde houdbaarheidsdatum, ook wel de ‘End-of-Life’ genoemd. Na de End-of-Life ontvangt software geen technische ondersteuning meer van de leverancier en worden beveiligingsgaten niet langer gedicht. Dit brengt risico met zich mee voor gebruikers die deze verouderde software blijven gebruiken.

Hiervoor waarschuwt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in een factsheet. Het NCSC adviseert systemen na de aankondiging van een End-of-Life zo snel mogelijk bij te werken en uitgefaseerde software te vervangen. Dit is noodzakelijk de systemen veilig en vrij van beveiligingsgaten te houden.

Zo snel mogelijk upgraden

Gebruikers zouden nadat een End-of-Life wordt aangekondigd zo snel mogelijk moeten beginnen met het upgradeproces, aangezien dit tot problemen kan leiden bij de werking van andere programma’s. Tijdig beginnen met plannen, testen en uitvoeren van upgrades is dan ook noodzakelijk.

De volledige factsheet van het NCSC is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
ETSI gaat standaarden ontwikkelen voor cybersecurity

ETSI gaat standaarden ontwikkelen voor cybersecurity

Het European Telecommunications Standards Institute (ETSI) richt een technische commissie op standaarden gaat ontwikkelen voor cybersecurity. De commissie moet met transparante en betrouwbare standaarden komen om de digital markt veiliger te maken. De technische commissie Cybersecurity gaat standaarden ontwikkelen voor: Cybersecurity De beveiligi1

Amerikaanse overheid helpt bedrijven hun security te verbeteren met raamwerk

Amerikaanse overheid helpt bedrijven hun security te verbeteren met raamwerk

De Amerikaanse overheid publiceert een raamwerk dat bedrijven in kritieke sectoren moet helpen zichzelf beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Het Framework for Improving Critical Infrastructure Cybersecurity is samengesteld door het National Institute of Standards and Technology (NIST). Het gebruik van het raamwerk is vrijwillig en dus niet ve1