Amerikaanse overheid helpt bedrijven hun security te verbeteren met raamwerk

hacker3

De Amerikaanse overheid publiceert een raamwerk dat bedrijven in kritieke sectoren moet helpen zichzelf beter te beschermen tegen cyberaanvallen. Het Framework for Improving Critical Infrastructure Cybersecurity is samengesteld door het National Institute of Standards and Technology (NIST).

Het gebruik van het raamwerk is vrijwillig en dus niet verplicht. Het raamwerk is opgebouwd uit drie onderdelen: core, profiles en tier. Core beschrijft een aantal kernactiviteiten die bedrijven op het gebied van cybersecurity zouden moeten uitvoeren. Deze activiteiten helpen bedrijven hun IT-beveiliging op peil te krijgen.

Securitybeleid opzetten

Profiles is de sectie van het raamwerk dat bedrijven helpt een effectief securitybeleid op te zetten. Tiers zijn een aantal niveau's waarmee bedrijven de wijze waarop zij hun cybersecurityrisico's beheren kunnen beoordelen. Het raamwerk moet bedrijven helpen gebieden te identificeren waar verbeteringen zouden moeten worden doorgevoerd om hun cybersecurity te verbeteren.

Het raamwerk is opgesteld in opdracht van President Barack Obama. De ontwikkeling van de standaarden heeft slechts één jaar in beslag genomen. De standaarden worden beschreven in een 39-pagina's tellend document.

Informatie delen

Het document moedigt bedrijven in kritieke sectoren aan meer informatie over cybersecurity met elkaar te delen. Lisa Monaco, adviseur counterterrorisme voor de Amerikaanse president, zegt dat het nieuwe framework dan ook "een algemene taal om cybersecurity te bespreken" levert.

Lees ook
SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne en Smarttech247 bundelen krachten voor nieuwe generatie managed detection and response

SentinelOne, een leider op het gebied van AI-security, en Smarttech247, wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, gaan samenwerken

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.