Mobiele apparaten hebben bij drie op de vier bedrijven voor datalek gezorgd

data

Bijna driekwart van de grote bedrijven (74%) heeft te maken gehad met een datalek die is veroorzaakt door problemen met mobiele beveiliging. Een groot probleem, aangezien bijna 82% van de bedrijven gebruikers via mobiele apparaten toegang hebben tot tenminste de helft van alle zakelijke data.

Dit blijkt uit onderzoek van IDG Research, dat is uitgevoerd in opdracht van mobiele beveiliger Lookout. Voor het onderzoek zijn 100 IT-managers ondervraagd. Binnen bedrijven worden de mobiele besturingssystemen Android (48%) en iOS (42%) het meest gebruikt. De meeste datalekken door mobiele apparaten zijn veroorzaakt door:

  • Apps die kwetsbaarheden bevatten (38%)
  • Mobiele apps waarin malware zit verstopt (36%)
  • Het gebruik van onbeveiligde WiFi-verbindingen (30%)

Malafide apps leiden tot de meeste zorgen

De ondervraagde IT-managers maken zich vooral veel zorgen om:

  • Apps die malware bevatten (73%)
  • Apps die toegang hebben tot gevoelige data of deze zelfs doorsturen (66%)
  • Apps die kwetsbaarheden bevatten (64%)
  • Onbeveiligde WiFi-verbindingen (63%)
  • Malafide configuratieprofielen (61%)
  • Rooted of gejailbreakte apparaten (59%)
  • Apps die niet uit officiële appwinkels afkomstig zijn (51%)

95% van de IT-managers stelt dat toegang tot data vanaf mobiele apparaten het risico op datalekken vergroot. Voor veel managers is dit dan ook reden de beveiliging van mobiele apparaten op te schroeven. 90% van de respondenten geeft aan in de komende twaalf maanden te willen investeren in mobiele beveiliging.

Lees ook
DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert onderzoek onderstreept belang digitaal vertrouwen voor bedrijfsresultaten en klantloyaliteit

DigiCert, de leverancier van digitaal vertrouwen, heeft het onderzoek 'Digitaal vertrouwen: de stand van zaken in 2022' gepubliceerd. Daaruit blijkt dat bijna de helft van de consumenten (47%) al eens is overgestapt naar een ander bedrijf doordat ze het vertrouwen in de digitale beveiliging van een bedrijf verloren. Als bedrijven hun digitaal vert1

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Wat is de werkelijke ROI van e-mailbeveiligingssystemen?

Afgelopen jaar onderzocht Zivver hoe werknemers omgaan met de verschillende, vaak nieuwe, mogelijkheden om op afstand samen te werken en te communiceren. Het onderzoek ‘Freedom to Focus’ rapporteert dat meer dan 50% van de werknemers in de afgelopen twee jaar het aantal en het soort samenwerkingstools in hun bedrijf heeft zien toenemen.

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1