Minister Opstelten en burgemeester Van Aartsen openen Haagse HSD Campus

HSD_Offices_klein

Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) opent vandaag samen met de Haagse burgermeester Jozias van Aartsen de HSD Campus in Den Haag. De HSD Campus is opgezet door The Hague Security Delta (HSD).

The Hague Security Delta is een 'securitycluster' waarin bedrijven, overheden en kennisorganisaties samenwerken aan de ontwikkelingen van veiligheidsproducten. Onder andere de nieuwe opleiding Cyber Security Academy, die vorige week werd aangekondigd, wordt in de HSD Campus gevestigd.

Faciliteiten

De HSD Campus beschikt daarnaast over flexibele werkplekken, trainingsfaciliteiten, ontmoetingsruimtes en Serious Gaming-lab. Het Real-time Intelligence Lab wordt eveneens op de campus gevestigd. Dit lab biedt securityprofessionals de mogelijkheid nieuwe methodes en technieken te testen op een high-tech infrastructuur.

Ook is een 'experience lab' aanwezig. Hier kunnen managementleden een gesimuleerde cyberaanval doormaken, waardoor zij beter zijn voorbereid op een aanval in de praktijk.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.