Microsoft staakt technische ondersteuning voor EMET op 31 juli 2018

Microsoft kondigt aan de technische ondersteuning voor Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) in juli 2018 te stop te zetten. EMET helpt bedrijven kwetsbaarheden in Windows te beheren en mitigeren.

EMET is een toolkit die beheerders onder andere in staat stelt beveiligingsinstellingen en -features te activeren die standaard niet zijn ingeschakeld. Daarnaast kunnen beheerders toegang tot bepaalde features van Windows voor specifieke apps blokkeren om misbruik hiervan door eventuele aanvallers te voorkomen. EMET is gratis te gebruiken.

Microsoft kondigde onlangs aan de technische ondersteuning van EMET op 27 januari 2017 te staken. Dit leverde het bedrijf de nodige kritiek op. Microsoft kondigt nu aan naar aanleiding van ‘feedback van klanten’ de technische ondersteuning te verlengen tot 31 juli 2018. Na deze datum worden geen beveiligingsupdates of andere ondersteuning meer geleverd voor EMET. Dit geeft bedrijven 18 maanden de tijd over te stappen naar een andere oplossing.

Meer over
Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys biedt ingebouwde beveiliging voor Microsoft’s Azure Hybrid Cloud

Qualys introduceert een nieuwe integratie met Microsoft Azure Stack die zorgt voor single-pane-of-glass inzicht in de beveiligings- en compliance-situatie van Microsoft Azure-omgevingen en gebruiker-workloads. Azure-klanten zijn nu in staat om de kwetsbaarheid en compliance-situatie van de control pane-infrastructuur van Azure Stack te beoordelen1