Microsoft informeert gebruikers over aanvallen door staatshackers

Microsoft gaat gebruikers van Outlook.com voortaan waarschuwen indien het bedrijf aanwijzigingen heeft dat overheden hun account hebben geprobeerd te hacken. Hiermee volgt het bedrijf het voorbeeld van Facebook, Twitter, Yahoo en Google.

Oud-medewerkers van Microsoft verklaren tegenover persbureau Reuters dat in 2011 de Hotmail-accounts van ruim duizend mensen zijn gehackt. De aanval was vooral gericht op Tibetaanse en Oeigoerse leiders. Onderzoek van Microsoft wees uit dat de aanvallen vermoedelijk afkomstig waren uit China. Gebruikers werden hiervan echter niet op de hoogte gesteld, volgens Microsoft aangezien er onduidelijkheid bestond over de bron van de aanval. Wel werden gebruikers verzocht hun wachtwoord te wijzigen, zonder dat hiervoor een reden werd gegeven.

Microsoft belooft zijn beleid aan te passen en voortaan gebruikers op de hoogte te stellen van cyberaanvallen uitgevoerd door landen of hackers die door overheden worden gesteund.

Meer over
Lees ook
Kaspersky's nieuwste APT-trendsrapport voor Q1 2022

Kaspersky's nieuwste APT-trendsrapport voor Q1 2022

Advanced Persistent Threat (APT)-actoren hebben een druk kwartaal achter de rug blijkt uit Kaspersky's nieuwste APT-trendsrapport voor Q1 2022. Zowel recentelijk ontdekte als lopende campagnes van nieuwe en bekende operators zorgden voor aanzienlijke veranderingen in het APT-dreigingslandschap. APT-actoren.

NFT’s – een walhalla voor cybercriminelen

NFT’s – een walhalla voor cybercriminelen

Mensen zoeken op het internet inmiddels vaker naar NFT's dan naar cryptocurrencies, zo gaf Google in december 2021 aan. Uit een rapport van DappRadar blijkt dat NFT's in oktober van afgelopen jaar 133 miljoen euro meer hebben opgebracht dan een maand daarvoor. Het is lastig om niet hebzuchtig te worden als je dit soort bedragen ziet. Het was een k1

Cybercriminelen gaan voor goud tijdens Winterspelen

Cybercriminelen gaan voor goud tijdens Winterspelen

Nederlanders die de Olympische Winterspelen in Peking via internet gaan volgen, moeten extra goed oppassen voor digitale gevaren. Volgens experts van IT-beveiligingsbedrijf Mimecast is het zeer waarschijnlijk dat cybercriminelen het sportevenement misbruiken om inloggegevens te stelen en malware te verspreiden. Mimecast waarschuwt onder andere voo1