Microsoft informeert gebruikers over aanvallen door staatshackers

Microsoft gaat gebruikers van Outlook.com voortaan waarschuwen indien het bedrijf aanwijzigingen heeft dat overheden hun account hebben geprobeerd te hacken. Hiermee volgt het bedrijf het voorbeeld van Facebook, Twitter, Yahoo en Google.

Oud-medewerkers van Microsoft verklaren tegenover persbureau Reuters dat in 2011 de Hotmail-accounts van ruim duizend mensen zijn gehackt. De aanval was vooral gericht op Tibetaanse en Oeigoerse leiders. Onderzoek van Microsoft wees uit dat de aanvallen vermoedelijk afkomstig waren uit China. Gebruikers werden hiervan echter niet op de hoogte gesteld, volgens Microsoft aangezien er onduidelijkheid bestond over de bron van de aanval. Wel werden gebruikers verzocht hun wachtwoord te wijzigen, zonder dat hiervoor een reden werd gegeven.

Microsoft belooft zijn beleid aan te passen en voortaan gebruikers op de hoogte te stellen van cyberaanvallen uitgevoerd door landen of hackers die door overheden worden gesteund.

Meer over
Lees ook
Ransomwarebesmettingen eerste kwartaal al verdubbeld ten opzichte van 2021

Ransomwarebesmettingen eerste kwartaal al verdubbeld ten opzichte van 2021

Het totale aantal ransomwarebesmettingen was in het eerste kwartaal van dit jaar al verdubbeld ten opzichte van heel 2021. Dat concludeert WatchGuard Technologies in de nieuwste editie van het Internet Security Report. De securityspecialist signaleert daarnaast een groei in Powerscript-aanvallen en kwaadaardige cryptomining.

Fortinet: 93% van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg het afgelopen jaar te maken met hackers

Fortinet: 93% van alle organisaties met OT-omgevingen kreeg het afgelopen jaar te maken met hackers

Fortinet, publiceert zijn 2022 State of Operational Technology and Cybersecurity Report, dat gebruik maakt van cijfers van een wereldwijd onderzoek. Hieruit blijkt dat industriële besturingssystemen een doelwit voor cybercriminelen blijven vormen en dat 93% van alle bedrijven met operationele technologie (OT) de afgelopen 12 maanden met indringers1

De financiële impact van gecompromitteerde zakelijke e-mail accounts

De financiële impact van gecompromitteerde zakelijke e-mail accounts

Business E-mail Compromise (BEC) is snel uitgegroeid tot een duur hoofdpijndossier voor organisaties over de hele wereld. In 2020 heeft BEC slachtoffers meer dan 1,8 miljard dollar gekost. Dat is bijna de helft van de totale schade aan cybercriminaliteit.