Microsoft gaat de strijd aan met informatieverzoek rond Ierse data

Microsoft verzet zich tegen een dataverzoek van de Amerikaanse overheid. Het bedrijf stapt naar een hogere rechter om te voorkomen dat het bedrijf informatie uit een Iers datacenter hoeft te overhandigen aan een Amerikaanse rechter.

Het Amerikaanse technologiebedrijf ontving al in december 2013 een dataverzoek dat door de Amerikaanse rechter werd goedgekeurd. Microsoft is het niet eens met dit verzoek en stapte naar de rechter met het verzoek het dataverzoek af te wijzen. Dit verzoek werd door de rechter van tafel geveegd. Microsoft besluit daarom nu naar een hogere rechter in New York te stappen om alsnog zijn gelijk te halen.

'Privacy van burgers wordt aangetast'

Microsoft is van mening dat een dergelijke dataverzoek met betrekking op data die buiten de Verenigde Staten (VS) is opgeslagen in strijd is met internationale wetten en verdragen. De privacy van iedere burger op aarde zou worden aangetast door dergelijke verzoeken. Microsoft hoopt de rechtbank van zijn standpunt te kunnen overtuigen.

Het techbedrijf stelt dat digitale informatieverzoeken op dezelfde wijze zouden moeten worden behandeld als een vergelijkbaar bevel in de 'echte wereld'. Bij een dergelijk bevel moet informatie zich in de VS bevinden en moet daarnaast een sterke verdenking zijn voordat de informatie hoeft worden overhandigd. Microsoft wil dat dezelfde regels gaan gelden voor digitale verzoeken, wat zou betekenen dat de Amerikaanse informatieverzoeken alleen nog betrekking kunnen hebben op data die in de VS is opgeslagen.

Meer over
Lees ook
Jouw SaaS-data, jouw verantwoordelijkheid

Jouw SaaS-data, jouw verantwoordelijkheid

De coronacrisis heeft de afgelopen anderhalf jaar tal van werknemers uit het kantoor verdreven. Overal ter wereld werden mensen door de overheid aangespoord om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Maar nu de lockdowns langzaam worden opgeheven, lijkt hybride werken de norm te blijven. Onderzoeksbureau IDC onderschrijft deze visie. Het voorspelt1

De StorageCraft OneXafe Solo – zo simpel kan een MKB  Backup & DRaaS abonnement zijn

De StorageCraft OneXafe Solo – zo simpel kan een MKB Backup & DRaaS abonnement zijn

Tijdens het interview met Raymond Mooij, Territory Account Manager Benelux van Arcserve, dat in het derde nummer van ITchannelPRO is verschenen, kwam ook de OneXafe Solo van StorageCraft ter sprake. Achteraf is daar nog uitgebreid over gesproken met de productexpert bij StorageCraft.

Arcserve N Series Data Protection Appliances – powered by Nutanix

Arcserve N Series Data Protection Appliances – powered by Nutanix

Arcserve heeft de Arcserve N series appliances aangekondigd. Deze serie levert geïntegreerde hyperscale back-up, recovery en ransomware bescherming voor enterprise infrastructuren. De nieuwe serie, gebaseerd op Arcserve’s UDP-technologie, is powered by Nutanix en beveiligd door Sophos