Microsoft gaat de strijd aan met informatieverzoek rond Ierse data

Microsoft verzet zich tegen een dataverzoek van de Amerikaanse overheid. Het bedrijf stapt naar een hogere rechter om te voorkomen dat het bedrijf informatie uit een Iers datacenter hoeft te overhandigen aan een Amerikaanse rechter.

Het Amerikaanse technologiebedrijf ontving al in december 2013 een dataverzoek dat door de Amerikaanse rechter werd goedgekeurd. Microsoft is het niet eens met dit verzoek en stapte naar de rechter met het verzoek het dataverzoek af te wijzen. Dit verzoek werd door de rechter van tafel geveegd. Microsoft besluit daarom nu naar een hogere rechter in New York te stappen om alsnog zijn gelijk te halen.

'Privacy van burgers wordt aangetast'

Microsoft is van mening dat een dergelijke dataverzoek met betrekking op data die buiten de Verenigde Staten (VS) is opgeslagen in strijd is met internationale wetten en verdragen. De privacy van iedere burger op aarde zou worden aangetast door dergelijke verzoeken. Microsoft hoopt de rechtbank van zijn standpunt te kunnen overtuigen.

Het techbedrijf stelt dat digitale informatieverzoeken op dezelfde wijze zouden moeten worden behandeld als een vergelijkbaar bevel in de 'echte wereld'. Bij een dergelijk bevel moet informatie zich in de VS bevinden en moet daarnaast een sterke verdenking zijn voordat de informatie hoeft worden overhandigd. Microsoft wil dat dezelfde regels gaan gelden voor digitale verzoeken, wat zou betekenen dat de Amerikaanse informatieverzoeken alleen nog betrekking kunnen hebben op data die in de VS is opgeslagen.

Meer over
Lees ook
Secior lanceert 3D Cybersecurity voor Datacenters

Secior lanceert 3D Cybersecurity voor Datacenters

De cybersecurityindustrie heeft in de afgelopen decennia een serieuze transformatie ondergaan. Vanaf eind jaren 90 van de vorige eeuw ontstonden er cybersecurityoplossingen specifiek gericht op IT-netwerken. Vervolgens ontstonden er ook gespecialiseerde cybersecurityoplossingen voor OT-netwerken en systemen. Tegenwoordig bevinden wij ons in een ‘I1

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.