McAfee presenteert strategie voor ‘Connected Network Security’

McAfee, onderdeel van Intel Security, presenteert een strategie die organisaties helpt bij het versterken van hun netwerkbeveiliging, door meerdere technologieën met elkaar te integreren. McAfee versterkt zijn netwerkportfolio door een sterkere integratie en bredere inzet van zowel wereldwijde als lokale informatie over dreigingen (‘threat intelligence’).

Voor veel organisaties vormen firewalls de eerste verdedigingslinie. Traditionele firewalls kunnen echter niet geïntegreerd worden met beveiligingsoplossingen voor endpoints (pc’s, servers, mobiele toestellen, etc.). Ook hebben ze geen toegang tot lokale en wereldwijd beschikbare informatie over actuele dreigingen. Zonder een dergelijke integratie kunnen organisaties zich moeilijk beschermen tegen veel van de complexe aanvallen van vandaag. Dit is nog eens duidelijk geworden door diverse recente datadiefstallen, waarbij organisaties pas na dagen of weken ontdekten dat hun netwerk gecompromitteerd was.

Als antwoord hierop biedt McAfee een raamwerk dat het netwerk en de endpoints bij elkaar brengt via één centraal beheersysteem en dat gebruikmaakt van zowel lokale als wereldwijde informatie over dreigingen. Zo wordt meer inzicht verschaft in actuele risico’s.

Geïntegreerde netwerkbeveiliging is een must

Als onderdeel van zijn Security Connected-framework heeft McAfee netwerkbeveiliging opgenomen in het portfolio van geïntegreerde oplossingen. Daarin werken verschillende beveiligingsproducten en -diensten met elkaar samen om organisaties te beschermen tegen geavanceerde aanvallen. Het hart van McAfee Security Connected wordt gevormd door geïntegreerde oplossingen, ingebouwde intelligentie en geavanceerde beheermogelijkheden.

Deze oplossingen integreren ook met endpoint beveiligingsoplossingen, om in real-time informatie over dreigingen uit te wisselen. Daarnaast voorzien ze in workflows die helpen om de verdediging van een organisatie versterken.

“De tijd dat je met een ‘losstaand’ beveiligingsapparaat je hele netwerk kon beschermen, is voorbij”, zegt Radboud Beumer, Regional Director Benelux bij McAfee. “De geavanceerde aanvallen van vandaag gaan te snel en beveiligingsoplossingen die ‘solo’ opereren kunnen dit niet aan.”

“Net zoals een team vaak sterker is dan een solo-speler, wordt de totale beveiliging aanzienlijk effectiever wanneer netwerkbeveiligingsoplossingen met elkaar, met endpoints en met andere informatiebronnen worden verbonden”, vervolgt Beumer.

McAfee heeft een breed aanbod aan geïntegreerde oplossingen voor netwerkbeveiliging, waaronder McAfee Threat Intelligence Exchange, McAfee Advanced Threat Defense, McAfee Network Intrusion Prevention en McAfee Next Generation Firewall. McAfee zorgt hiermee voor optimale beschikbaarheid, beveiliging, integriteit, flexibiliteit en beheerbaarheid, bij een minimum aan overhead en risico.

In een recent rapport van McAfee werd de rol uiteengezet die ontwijkingstechnieken (Advanced Evasion Techniques; AET’s) spelen bij geavanceerde dreigingen. Ook werd hieruit duidelijk wat de kosten waren voor organisaties die te maken kregen met de gevolgen van deze technieken. McAfee Next Generation Firewall is het nieuwste product dat is toegevoegd aan de groeiende lijst van Security Connected-oplossingen. Dankzij ondersteuning voor McAfee Global Threat Intelligence, is de McAfee Next Generation Firewall voortdurend op de hoogte van de nieuwste netwerkdreigingen. Daarmee wordt de tijd die nodig is voor het identificeren van nieuwe dreigingen sterk teruggebracht, terwijl de impact op de netwerkprestaties tot een minimum wordt beperkt.

Dreigingsinformatie is essentieel

Het vermogen om snel geavanceerde dreigingen te detecteren en daartegen op te treden is inmiddels een belangrijke zakelijke differentiator, nu organisaties proberen om hun intellectueel eigendom te beschermen en klanten ervan te verzekeren dat hun data veilig is. Met McAfee Threat Intelligence kunnen organisaties beveiligingsmiddelen makkelijk inrichten en aansturen om patronen te identificeren, kunnen beveiligingsmiddelen worden ‘ingeënt’ tegen nieuwe malware en kan er in real-time voor gezorgd worden dat data niet ongeoorloofd aan systemen worden onttrokken.

Meer over
Lees ook
Fortinet levert eerste firewall met een doorvoersnelheid van 1 terabit per seconde

Fortinet levert eerste firewall met een doorvoersnelheid van 1 terabit per seconde

Fortinet lanceert als eerste leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging een firewall met een doorvoersnelheid van ruim 1 terabit per seconde (Tbps). De nieuwe FortiGate 5144C biedt verbindingen van 10 gigabit ethernet (GbE), 40GbE en 100GbE. Dit maakt de FortiGate 5144C de snelste firewall ter wereld, en een ideale beveiligingsoplossing v1

Firewall bijna 25 jaar

Firewall bijna 25 jaar

De naam ‘firewall’ komt van een fysieke barrière die wordt gezet in gebouwen om bij brand de verspreiding van vuur van kamer naar kamer te vertragen of tegen te houden. Met andere woorden: een firewall houdt onheil tegen. Dat geldt ook voor de firewall zoals we deze kennen in de IT.  Daar is een firewall hardware of software of een combinatie van1

ZyXEL beschermt mkb met USG Next-Generation Firewall

ZyXEL beschermt mkb met USG Next-Generation Firewall

ZyXEL Communications, leverancier van netwerk- en communicatieoplossingen, introduceert zijn nieuwe Unified Security Gateway (USG) Next-Generation Firewall (NGFW). De ZyXEL Performance Series USG40, USG40W, USG60 en USG60W zijn gericht op het kleinbedrijf. De ZyXEL Advanced Series USG 110 en USG210 zijn speciaal ontwikkeld voor het mkb en de midde1