Malwarebytes neemt Junkware Removal Tool over

malware

Malwarebytes neemt Junkware Removal Tool over. Junkware Removal Tool is een beveiligingstool die adware, toolbars en potentieel ongewenste software opspoort en verwijdert. Deze ongewenste software wordt door ontwikkelaars vaak in bundels meegeleverd bij freeware.

Dit heeft Marcin Kleczynski, Chief Executive Officer van Malwarebytes, bekend gemaakt op het forum van het bedrijf. Kleczynski stelt dat de overname van Junkware Removal Tool laat zien dat Malwarebytes serieus omgaat met potentieel ongewenste software. Gebruikers zouden in veel gevallen worden misleid om dergelijke software te installeren, terwijl zij geen echte waarde leveren aan eindgebruikers.

Filipos Mouliatis, de ontwikkelaar van Junkware Removal Tool, treedt in dienst bij het onderzoeksteam van Malwarebytes. Mouliatis gaat helpen Junkware Removal Tool te integreren in Malwarebytes Anti-Malware. Malwarebytes belooft Junkware Removal Tool voorlopig als losstaande tool beschikbaar te blijven stellen, in ieder geval totdat de functionaliteiten van de tool volledig zijn geïntegreerd in de software van Malwarebytes.

Meer over
Lees ook
KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 neemt Egress over

KnowBe4 kondigt de overname aan van Egress, een leider in adaptieve en geïntegreerde cloud e-mail-security. De Intelligent Email Security-suite van Egress biedt een reeks geschaalde, op AI-gebaseerde securitytools met adaptieve leermogelijkheden om organisaties tegen geavanceerde cyberdreigingen voor e-mail te beschermen.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.