Lynn Legal introduceert eerste AI-robot ter wereld voor verwerkers-overeenkomsten

Lynn_Legal400250

Vandaag, de dag van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), introduceert het Nederlandse bedrijf Lynn Legal een AI-lawyerbot genaamd DPA Lynn. DPA Lynn weet binnen een paar minuten of een verwerkersovereenkomst getekend kan worden en geeft suggesties voor aanpassingen als daarom wordt gevraagd. De robot signaleert daarnaast op welke plekken de jurist zelf nog een extra controle moet uitvoeren en geeft groen licht als het document overeenkomt met de wet- en regelgeving en de criteria die het bedrijf hanteert. Lynn Legal heeft daarmee een wereldwijde primeur.
 
Na drie jaar AVG is de bewustwording rond dataprivacy enigszins in de schaduw komen te staan van de enorme papieren exercitie die de AVG met zich heeft meegebracht. Voor juridische afdelingen van bedrijven en voor juristen die bedrijven adviseren, leverde de AVG een stroom van vooral routinematige werkzaamheden op. De wetgeving zorgde voor een snelle toename in het aantal legal-activiteiten tussen bedrijven om compliancy te waarborgen, waardoor de hoeveelheid tijdrovend werk bij juridische afdelingen enorm toenam.
 

Intuïtievere en efficiëntere juridische processen

Lynn Legal komt voort uit JuriBlox, een cloudplatform voor legal-techtoepassingen met als missie om organisaties de mogelijkheid te bieden om juridische processen snel en eenvoudig efficiënter in te richten. Op basis van die gedachte is ook Lynn Legal opgericht, door JuriBlox-directeur Niels Winters, Steven Ras en Arnoud Engelfriet. Laatstgenoemden zijn beiden algemeen directeur bij ICTRecht, een fullservice-adviesbureau dat is gespecialiseerd in internet-, ICT- en privacywet en-regelgeving.
 
De partners zagen de grote toename in standaard juridische werkzaamheden door de AVG, en merkten dat met name het doornemen van verwerkersovereenkomsten een tijdrovende en foutgevoelige klus was. Winters: “De komst van de AVG heeft met het controleren van alle verwerkersovereenkomsten een enorme druk gelegd op het werk van de jurist. In onze ogen konden werkzaamheden als het beoordelen van AVG-gerelateerde overeenkomsten makkelijk geautomatiseerd worden, namelijk met behulp van een AI-robot speciaal ontwikkeld om juridische documenten te beoordelen. Deze oplossing maakt de jurist vrij om zich bezig te houden met complexere zaken.”
 
De lawyerbot van Lynn Legal is ontworpen en klaargestoomd door Engelfriet en Jeroen Zweers, Legal Innovation Consultant.Sinds begin 2021voedden zij DPA Lynn met verwerkersovereenkomsten en ze hebben inmiddels een accuratesse gerealiseerd van 0,91, met een reviewtijd van een minuut en twintig seconden. Meer dan tachtig procent van de documenten wordt door klanten geaccepteerd met hooguit een minimale aanpassing. Doordat er constant nieuwe verwerkers-overeenkomsten worden toegevoegd aan DPA Lynn, wordt de robot steeds slimmer.
 

De voordelen van een AI-lawyerbot

DPA Lynn is daarmee een nauwkeurige, snelle en onvermoeibare legalhulp die het werk van de jurist vereenvoudigt. Dankzij de lawyerbot houden juristen tijd over om zich te concentreren op complexere en uitdagendere zaken. Bovendien ontstaan er niet langer vertragingen in het tekenen van overeenkomsten omdat deze door drukte bij juridische afdelingen blijven liggen. En worden bijvoorbeeld samenwerkingen en verkoopdeals sneller overeengekomen. Daarnaast zorgt de inzet van DPA Lynn voor lagere juridische kosten en een hogere arbeidsproductiviteit.
Meer over
Lees ook
Plugin van AVG schakelde beveiliging van Chrome uit

Plugin van AVG schakelde beveiliging van Chrome uit

AVG heeft een plug-in uitgebracht voor Google’s webbrowser Chrome die de standaard ingebouwde beveiliging van Chrome uitschakelt. Google is boos en stelt dat de actie gebruikers in gevaar brengt. Het gaat om ‘AVG Web TuneUp’, een plugin die door AVG standaard met AVG AntiVirus wordt meegeïnstalleerd zonder dat gebruikers die kunnen tegenhouden. De1

AVG wil zoek- en browsergeschiedenis van klanten verkopen

AVG wil zoek- en browsergeschiedenis van klanten verkopen

Antivirusbedrijf AVG mag de zoek- en browsergeschiedenis van gebruikers verkopen aan derde partijen. Dit blijkt uit het nieuwe privacybeleid van AVG. Wel belooft het bedrijf de data eerst te anonimiseren. Het nieuwe privacybeleid van AVG geldt vanaf 15 oktober. Het bedrijf stelt zelf overigens tegenover Wired dat zijn privacybeleid al langer de mo1

AVG demonstreert privacybril die gezichtsherkenning moet voorkomen

AVG demonstreert privacybril die gezichtsherkenning moet voorkomen

Met behulp van gezichtsherkenning is het mogelijk mensen nauwkeurig te identificeren. De technologie is tegenwoordig beschikbaar op allerlei mobiele apparaten zoals smartphones, waardoor gebruikers overal het risico lopen met behulp van gezichtsherkenning herkend te worden. Voor wie dit niet wil is er nu een oplossing: de privacybril. AVG heeft op1