LogMeIn neemt LastPass over

Password

LogMeIn neemt de wachtwoordbeheerder LastPass over. LastPass blijft na de overname als losstaand product bestaan. LogMeIn betaalt 96,8 miljoen euro voor LastPass. Indien bepaalde doelstellingen worden gehaald kan hier nog eens 13 miljoen euro bijkomen.

Het bedrijf LogMeIn levert onder andere oplossingen waarmee bedrijven op afstand kunnen inloggen op computers en mee kunnen kijken. Dit kan handig zijn voor bedrijven die klanten willen helpen bij het oplossen van problemen met hun pc. Het bedrijf levert daarnaast oplossingen voor IT-beheer, samenwerking, een platform voor het Internet of Things en andere producten.

Wachtwoorden opslaan in kluis

LastPass is een populaire wachtwoordmanager waarmee gebruikers hun wachtwoorden kunnen opslaan in een digitale kluis. Deze kluis kan op verschillende apparaten worden gebruikt. LastPass is zowel in gratis als betaalde variant beschikbaar. De dienst kwam afgelopen zomer nog negatief in het nieuws nadat cybercriminelen haar servers wisten binnen te dringen. Hierbij werden versleutelde masterwachtwoorden buitgemaakt. Deze wachtwoorden worden gebruikt om in te loggen bij LastPass.

Vorig jaar nam LogMeIn de wachtwoordmanager Meldium over. Deze is voornamelijk gericht op zakelijke gebruikers en maakt het makkelijker wachtwoorden die toegankelijk moeten zijn voor teams veilig op te slaan. De features van Meldium worden in de toekomst geïntegreerd in LastPass.

Meer over
Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Overname Tessian door Proofpoint

Overname Tessian door Proofpoint

Proofpoint Inc., een toonaangevend cybersecurity- en compliance-bedrijf, kondigt vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen.