KPN, Vodafone, UPC, Ziggo en T-Mobile: ‘Wij slaan geen telecom- en internetgegevens van gebruikers meer op’

data

Verschillende providers hebben inmiddels aangekondigd niet langer telecom- en internetgegevens over gebruikers op te slaan. Zowel KPN, Vodafone, UPC, Ziggo en T-Mobile maken dit bekend.

De partijen spelen met hun besluit in op de uitspraak van een rechter die de Nederlandse bewaarplicht van tafel schoof. De providers geven aan per direct te stoppen met het opslaan van data. Overigens wordt nog wel gebruikersdata verzameld die gebruikt kan worden voor bedrijfsdoeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het belgedrag van klanten, wat het mogelijk maakt aan het eind van de maand facturen te versturen.

De afgelopen jaren is door de partijen een forse hoeveelheid data over gebruikers verzameld met het oog op de bewaarplicht. Wat er met deze eerder verzamelde data gaat gebeuren nu de bewaarplicht van tafel is blijft onduidelijk. De providers geven aan te onderzoeken hoe zij met deze data moeten omspringen.

Meer over
Lees ook
Arcserve N Series Data Protection Appliances – powered by Nutanix

Arcserve N Series Data Protection Appliances – powered by Nutanix

Arcserve heeft de Arcserve N series appliances aangekondigd. Deze serie levert geïntegreerde hyperscale back-up, recovery en ransomware bescherming voor enterprise infrastructuren. De nieuwe serie, gebaseerd op Arcserve’s UDP-technologie, is powered by Nutanix en beveiligd door Sophos

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Gisteren werd het officieel: in de toekomst hebben particulieren en bedrijven in Nederland het wettelijke recht om zelf te bepalen welke apparatuur zij gebruiken voor hun internettoegang. Aan de publicatie van de nieuwe beleidsregel "Handhaving Besluit Eindapparaten" ging jarenlang getouwtrek vooraf over het zogenaamde netwerkaansluitpunt.

Mimecast waarschuwt:  socialmediaposts over vakantie of vaccinatie zijn riskant

Mimecast waarschuwt: socialmediaposts over vakantie of vaccinatie zijn riskant

Mimecast adviseert Nederlanders om extra voorzichtig te zijn met wat ze op social media zetten. De cyberbeveiliger waarschuwt specifiek voor het delen van informatie over vaccinaties en vakantieplannen. Cybercriminelen kunnen deze informatie gebruiken voor gerichte phishingaanvallen en diverse vormen van oplichting.