KPN ontvangt beveiligingslabel goud van Privacy Waarborg

privacy

KPN heeft als eerste telecomprovider de Security Check van het Privacy Waarborg doorlopen. De telecomprovider ontvangt het beveiligingslabel Goud voor haar databeveiliging.

De beveiligingslabels van Privacy Waarborg bieden consumenten de mogelijkheid in één oogopslag te zien of een website zorgvuldig en veilig omspringt met persoonsgegevens voor reclamedoeleinden. “KPN is zich bewust van beveiligingsrisico’s en heeft een gedegen beveiligingsbeleid op de punten die de toezichthouder noodzakelijk acht. Dit is bedrijfsbreed geïmplementeerd en naleving wordt gecontroleerd”, meldt de DDMA Privacy Autoriteit in haar rapportage.

Het Privacy Waarborg is een initiatief van DDMA, de branchevereniging voor marketing. Het waarborg moet toezien op eerlijk en zorgvuldig gebruik van consumentendata voor reclame en profilering. Beveiliging speelt hierbij een belangrijke rol. De Security Check controleert hoe databeveiliging is ingericht op organisatorisch en technisch niveau. Deelnemers ontvangen een uitgebreide analyse van de staat van hun beveiliging aan de hand van een aantal key-indicatoren. Denk hierbij aan good governance, data-entry, toegangsbeveiliging en bewaartermijnen. Aan de hand van deze scores bepaalt de DDMA Privacy Autoriteit of een beveiligingslabel wordt toegekend.

Lees ook
NGI deelt concrete alternatieven voor instant messaging

NGI deelt concrete alternatieven voor instant messaging

Sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie realiseren we ons allemaal hoe belangrijk het is over de juiste communicatietools te beschikken om contact met elkaar te blijven houden. Nu we ons steeds meer bewust worden van onze privacyrechten en hier meer waarde aan hechten, letten we echter ook meer op de gebruiksvoorwaarden

Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis waarschuwt voor kritieke privacyrisico's in 2021

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, waarschuwt vandaag dat uit eigen onderzoek naar recente trends in cyberaanvallen en bestaande bedrijfspraktijken is gebleken dat organisaties overal ter wereld momenteel te maken hebben met een bedreiging van de privacy en beveiliging van gegevens

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

‘Privacy brokkelt al jaren af’ WatchGuard voorspelt massale opstand

Watchguard Technologies luidt de noodklok. Ondanks aangescherpte privacywetgeving en toegenomen aandacht voor het onderwerp brokkelt de privacy van gebruikers al jaren af.