KPN ontvangt beveiligingslabel goud van Privacy Waarborg

privacy

KPN heeft als eerste telecomprovider de Security Check van het Privacy Waarborg doorlopen. De telecomprovider ontvangt het beveiligingslabel Goud voor haar databeveiliging.

De beveiligingslabels van Privacy Waarborg bieden consumenten de mogelijkheid in één oogopslag te zien of een website zorgvuldig en veilig omspringt met persoonsgegevens voor reclamedoeleinden. “KPN is zich bewust van beveiligingsrisico’s en heeft een gedegen beveiligingsbeleid op de punten die de toezichthouder noodzakelijk acht. Dit is bedrijfsbreed geïmplementeerd en naleving wordt gecontroleerd”, meldt de DDMA Privacy Autoriteit in haar rapportage.

Het Privacy Waarborg is een initiatief van DDMA, de branchevereniging voor marketing. Het waarborg moet toezien op eerlijk en zorgvuldig gebruik van consumentendata voor reclame en profilering. Beveiliging speelt hierbij een belangrijke rol. De Security Check controleert hoe databeveiliging is ingericht op organisatorisch en technisch niveau. Deelnemers ontvangen een uitgebreide analyse van de staat van hun beveiliging aan de hand van een aantal key-indicatoren. Denk hierbij aan good governance, data-entry, toegangsbeveiliging en bewaartermijnen. Aan de hand van deze scores bepaalt de DDMA Privacy Autoriteit of een beveiligingslabel wordt toegekend.

Lees ook
ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Grootste databeschermingsspecialist van de Benelux zet in op uitbreiding naar Euregio Rijn-Maas

Cranium, de specialist in privacy-, security- en datamanagement opent een nieuw kantoor in Hasselt. Naast de Belgische hoofdzetel in Zaventem heeft het snelgroeiende bedrijf kantoren in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De zesde vestiging van CRANIUM bevindt zich op de Hasseltse Corda Campus waar verschillende i1

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.