Kontron stelt CodeMeter platform van Wibu-Systems beschikbaar klanten

1205 Wibu1

Kontron, producent van embedded computer technologie, gaat een meerjarige samenwerking aan met Wibu-Systems. Kontron gaat het CodeMeter platform beschikbaar stellen aan klanten. Dit platform creëert een beveiligde broncode en koppelt deze via een licentie aan een beveiligde sleutel die wordt vastgelegd in een dongle.

Met de samenwerking met Wibu-Systems wil Kontron klanten helpen hun Internet of Things producten beter te beveiligen en daarmee te laten voldoen aan beveiligingseisen die steeds strenger worden. Beveiliging, ingebouwd vanaf de ontwikkeling van de broncode van programmatuur voor systemen en apparaten, is een belangrijke voorwaarde voor het met succes uitrollen van IoT netwerken.

”De integratie van CodeMeter op een chip met de functionaliteit van alle nieuwe Kontron boards maakt hun productlijn direct toepasbaar in IoT netwerken en beschermt software op apparaten en systemen tegen namaak via ’reverse engineering’, knoeien in de code en andere vormen van ongeoorloofd gebruik van de programmatuur. Een waterdichte licentieregistratie zorgt voor vergroting van de inkomstenstroom bij de Kontron afnemers. Daarmee kunnen zij nieuwe bedrijfsmodellen introduceren met inbegrip van app stores en after sales service concepten en voorzien in soepel te gebruiken volgsystemen. Duidelijk een voordeel in deze tijd van Industriële Renaissance”, aldus Marcel Hartgerink, directeur Wibu-Systems Benelux.

Lees ook
Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys voegt External Attack Surface Management (EASM) toe aan het Qualys Cloud Platform

Qualys, Inc. een pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde compliance-, beveiligings- en IT-oplossingen, kondigt vandaag aan dat het External Attack Surface Management (EASM)-mogelijkheden toevoegt aan het Qualys Cloud Platform. De nieuwe functionaliteit, die is geïntegreerd in CyberSecurity Asset Management 2.0, voegt een weergave1

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

Een veilige omgeving door een alarmsysteem met meldkamer

In december 2021 stond het aantal geregistreerde inbraken op ruim 59.500. In de afgelopen jaren heeft het aantal inbraken grote schommelingen meegemaakt, maar het gemiddelde aantal inbraken is over de gehele periode van 2016 tot 2021 wél gedaald. De categorie waar de grootste afname in inbraken op te merken was, is woninginbraak.