Klokkenluider Edward Snowden genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede

spionage

NSA-klokkenluider Edward Snowden is genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. De Noorse parlementsleden Bård Vegar Solhjell en Snorre Valen nomineren Snowden voor de prijs.

Solhjell en Valen schrijven dat Snowden een discussie heeft aangewakkerd over surveillance door inlichtingendiensten en vertrouwen in de overheid. De politici stellen dat een balans moet worden gevonden tussen de noodzaak om informatie te verzamelen voor de nationale veiligheid en de rechten van burgers. Snowden zou helpen deze balans te herstellen.

"Een vreedzame wereld is afhankelijk van vertrouwen tussen landen en tussen mensen. Vredesonderhandelingen zouden onmogelijk zijn zonder een basale vorm van vertrouwen. Ook het bestaan van internationale verdragen over het bezit van kernwapens en ontwapening zouden hierdoor onmogelijk zijn. Vertrouwen is ook noodzakelijk om een vreedzame oplossing te vinden voor beveiligingsdreigingen die de kop op steken", schrijven Solhjell en Valen.

Meer over
Lees ook
Operation SpoofedScholars - in gesprek met TA453

Operation SpoofedScholars - in gesprek met TA453

Sinds januari 2021 probeert TA453 gevoelige informatie van mensen te stelen door zich voor te doen als Britse academici van de School of Oriental and African Studies (SOAS) van de Universiteit van Londen. De cybercriminele groep is een APT en helpt volgens Proofpoint zeer waarschijnlijk de Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) bij het verzamele1

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Data mapping is een essentieel onderdeel van elk privacy programma. Begrijpen hoe gegevens door de organisatie stromen is dan ook een eerste vereiste om de gegevens te kunnen beveiligen en risico’s te analyseren.

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.