Keurmerk van ABN Amro moet fraude met internetbankieren tegengaan

internetbankieren

ABN Amro wil het aantal fraudegevallen met internetbankieren terugdringen. Het bedrijf lanceert daarom een keurmerk dat aan alle e-mails aan klanten wordt toegevoegd. Klanten kunnen hierdoor e-mails die daadwerkelijk van ABN Amro zijn eenvoudig herkennen.

De bank meldt aan NUtech.nl dat e-mails met het nieuwe keurmerk automatisch wordt voorzien van een speciaal icoontje, dat bevestigt dat ABN inderdaad de afzender is. Het icoontje is zichtbaar voor gebruikers van Gmail, Outlook, Yahoo Mail en XS4ALL. De e-mailproviders gaan e-mail die van ABN Amro afkomstig lijkt te zijn, maar niet is voorzien van het keurmerk automatisch als spam markeren.

Gebruikers van andere e-mailproviders moeten het voorlopig dus zonder keurmerk doen. ABN Amro stelt samenwerkingen te willen aangaan met meer e-mailproviders, waardoor het keurmerk voor meer klanten zichtbaar wordt. Het is onduidelijk op welk termijn gebruikers van andere e-mailproviders hier daadwerkelijk van gaan profiteren.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.