Kaspersky: ‘Windows Phone is veiliger dan iOS en Android’

windows-phone

Windows Phone is het meest veilige besturingssysteem voor smartphones en laat zowel iOS als Android achter zich. Windows 10 wordt zelfs nog veiliger.

Dit claimt Eugene Kaspersky, topman bij anti-virusbedrijf Kaspersky. ITWire meldt dat de topman tijdens een lunch op een beveiligingsconferentie gezegd. Kaspersky wijst op de populariteit van Android en iOS, waardoor beide besturingssystemen veel aandacht krijgen van cybercriminelen die op zoek gaan naar kwetsbaarheden. Deze zwakke plekken in de software worden hierdoor snel opgespoord, waardoor voor Android en iOS momenteel aanzienlijk meer beveiligingsgaten bekend zijn dan voor het minder populaire Windows Phone.

Kaspersky is vooral kritisch over het feit dat er geen goede anti-virussoftware beschikbaar is voor iOS. De topman stelt dat het ontwikkelen van malware voor iOS lastig is, aangezien het besturingssysteem gesloten is voor programmeurs. Ieder systeem heeft echter zijn zwakheden, stelt Kaspersky. Indien een gat opduikt in iOS kunnen de gevolgen echter groot zijn doordat er geen goede software is om virusbesmettingen aan te pakken.

Lees ook
Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys introduceert geavanceerde herstelopties om risico’s van kwetsbaarheden te beperken

Qualys voegt vandaag Advanced Remediation toe aan het Qualys Cloud Platform. Organisaties kunnen door deze geavanceerde herstelopties, naast het patchen van besturingssystemen en applicaties van derden en het implementeren van aangepaste software, nu ook misconfiguraties van IT-middelen verhelpen.

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

C2 Transfer: veilige bestandsoverdracht voor bedrijven en teams

Synology heeft de beschikbaarheid van C2 Transfer aangekondigd, een nieuwe cloudoplossing voor veilige overdracht van bestanden tussen bedrijven en hun klanten, partners en andere externe partijen.

Nederlanders onvoldoende op de hoogte van veiligheidsrisico’s QR-codes

Nederlanders onvoldoende op de hoogte van veiligheidsrisico’s QR-codes

QR-codes winnen aan populariteit in Nederland, maar gebruikers zijn nog onvoldoende op de hoogte van de veiligheidsrisico’s. 63% van de Nederlanders geeft aan dat QR-codes het leven eenvoudiger maken in een ‘contactloze’ wereld. Tegelijkertijd zegt 55% van de Nederlanders het verschil tussen een legitieme en kwaadaardige QR-code niet te kunnen zie1