‘IoT-apparaten zijn onvoldoende beveiligd’

internet-of-things

Leveranciers van Internet of Things (IoT)-producten besteden onvoldoende aandacht aan beveiliging. Dit stelt cybercriminelen in staat data van gebruikers te stelen of apparaten over te nemen.

Dit concludeert Veracode na het onderzoeken van zes IoT-apparaten: de Chamberlain MyQ Internet Gateway, de Chamberlain MyQ Garage, de SmartThings Hub, the Ubi, de Wink Hub en de Wink Relay. Alle geteste apparaten bleken beveiligingsfouten te bevatten. De fouten kunnen worden ondergebracht in vier categorieën: user-facing cloud services, back-end cloud services, mobile application interface en device debugging interface.

Security in de ontwerpfase

Veracode benadrukt in het onderzoek dat security direct vanaf het begin onderdeel zou moeten zijn van het ontwerpproces. Dit is zeker bij IoT-apparaten van groot belang, aangezien de apparaten continu in verbinding staan met internet en via deze weg eenvoudig te bereiken zijn voor cybercriminelen.

Alle resultaten van het onderzoek van Veracode zijn te vinden in de whitepaper ‘The Internet of Things Poses Cybersecurity Risk’.

Lees ook
Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness ondersteunt AWS AppFabric om SaaS-applicaties te beveiligen

NetWitness, leverancier van detectie-, onderzoeks- en responstechnologie voor bedreigingen en incidentresponsdiensten, is geïntegreerd met AWS AppFabric. Die nieuwe service van Amazon Web Services (AWS) zorgty er voor dat software as a service (SaaS)-applicaties snel kunnen worden gekoppeld voor een betere productiviteit en beveiliging.

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec: bedrijven kiezen versneld voor cloud- en hybride fysieke security oplossingen

Genetec Inc., leverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft het ‘2024 State of Physical Security Report’ gepubliceerd. Aan dit onderzoek, dat gaat over de beveiligingsstrategieën die organisaties hanteren, deden wereldwijd meer dan 5.500 specialisten op het gebied van fysieke bev1