HPS Connectivity Solutions en MCS gaan intensieve Private LTE samenwerking aan

HPS Connectivity Solutions en MCS 86255

HPS Connectivity Solutions en MCS leveren samen al geruime tijd betrouwbare private netwerken aan klanten in de zorgsector. Nu slaan deze twee zeer ambitieuze partners de handen ineen voor een intensieve samenwerking op het gebied van Private LTE (4G) netwerken voor zorg- en bedrijfskritische processen.

Deze netwerken sluiten naadloos aan op het HPS Connected Health-platform. Met deze samenwerking bouwt HPS Connectivity Solutions verder aan haar uitgebreide dienstverlening van complexe netwerktechnologie. Voor MCS is het een belangrijke stap voorwaarts om haar sterke positie als Private netwerk-expert in deze sector verder uit te bouwen.

De basis voor deze samenwerking is een gedeelde visie op loT-innovaties die van grote invloed (gaan) zijn op de zorgsector. Met dit partnerschap kunnen HPS Connectivity Solutions en MCS organisaties die de hoogste eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit nog effectiever van dienst zijn.

Datacommunicatie van hoge kwaliteit

Draadloze netwerken zijn onmisbaar voor primaire processen. Waar deze netwerken voorheen alleen werden gebruikt voor de mobiele bereikbaarheid van medewerkers, biedt Private LTE ook de mogelijkheid om data te ontsluiten via het netwerk. Hierdoor kan gebruik worden gemaakt van onder andere slimme sensoren, zorg apps en track & trace mogelijkheden. Het is van belang dat deze bedrijfskritische processen over een afgeschermd en veilig netwerk lopen. Een Private LTE netwerk voldoet aan deze hoge eisen en is daarnaast schaalbaar en futureproof (5G ready). Met een Private LTE netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van zorgorganisaties, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen.

Private LTE-techniek uitgelegd

Een Private LTE (4G) oplossing werkt hetzelfde als de publieke 4G netwerken, maar bouwt een volledig afgeschermd privé netwerk in een gebouw. Be­drijfscontinuïteit is hierdoor altijd gegarandeerd. Organisaties bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk en zijn volledig onafhankelijk van de publieke netwerken. Organisaties zijn altijd bereikbaar, óók als het publieke 4G netwerk niet meer functioneert. Een Private LTE netwerk is dus veilig en betrouwbaar en verstuurt spraak en data (met 4G snelheid) over het netwerk. Daarnaast is het netwerk volledig in te richten naar de wensen en de actuele situatie van de gebruiker.

Lees ook
Hybride werken: geef medewerkers de juiste verbinding en houd ze aan boord

Hybride werken: geef medewerkers de juiste verbinding en houd ze aan boord

Dikke kans dat je deze blog post niet op kantoor leest. Hybride werken is een blijvertje. Kortgeleden presenteerden tech-analisten van CCS Insights een onderzoek over wat personeel vindt van thuiswerken, over de toekomst van hybride werkplekken en over de gevolgen voor bedrijven die zich hier niet op voorbereiden. Het is zorgelijk dat sommige bedr1

Van DevOps naar FieldOps, voorbij Secure by Design

Van DevOps naar FieldOps, voorbij Secure by Design

Secure by Design is een populaire aanpak om ontwikkelaars te beïnvloeden veilige software te maken. Toch volstaat deze methodiek niet voor het snelgroeiende Internet of Things (IoT), omdat fabrikanten nog steeds onveilige IoT-apparaten ontwerpen, produceren en leveren, zonder adequate remote security. Zij denken nog vaak te laat aan de benodigde b1

Stormshield: OT verlangt zelfde hoogstaande beveiligen als IT

Stormshield: OT verlangt zelfde hoogstaande beveiligen als IT

IT-OT convergentie en IoT connectiviteit anno 2022 zorgt ervoor dat OT geen strikt gescheiden domein meer is en alleen al daarom verdient de veiligheid van OT nu extra aandacht zegt Dick Gehéniau, Managing Partner van Triple-A Cybersecurity. Maar dat begint nu pas in de volle breedte van de markt door te dringen. Er is dan ook een grote vraag naar1