Hotelketen Hyatt getroffen door cyberaanval

creditcard2

De internationale hotelketen Hyatt is getroffen door een datalek. Via malware zijn creditcardgegevens van klanten buitgemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel klanten zijn getroffen door de aanval.

Dit maakt Hyatt bekend in een verklaring. Het gaat om betaalgegevens van klanten die tussen 18 maart en 2 juli in hotels van de hotelketen in dertien verschillende landen hebben verbleven. Het gaat hierbij om hotels in Brazilië, China, Colombia, Guam, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Mexico, Puerto Rico, Saudi-Arabië, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Om welke hotels het precies gaat is hier te vinden.

Malware

Het bedrijf meldt een onderzoek te hebben uitgevoerd naar de aanval, waaruit blijkt dat aanvallers malafide code in de IT-systemen van de hotelketen heeft weten te injecteren. Via deze malware zijn ondermeer namen van klanten, creditcardnummers, vervaldata en verificatiescodes buitgemaakt.

Hyatt maakt niet bekend hoeveel klanten door de aanval zijn getroffen. De hotelketen heeft contact opgenomen met klanten waarvan contactinformatie bekend is. Het bedrijf adviseert klanten die tussen 18 maart en 2 juli in de hotels hebben verbleven daarnaast hun creditcardafschrijvingen nauwlettend in de gaten te houden op verdachte afschrijvingen. Indien deze worden aangetroffen adviseert de hotelketen hun creditcardmaatschappij hier direct van op de hoogte te stellen.

Voor de tweede keer getroffen

Het is de tweede keer dat Hyatt wordt getroffen door een dergelijke cyberaanval. In 2015 werd ook al malware aangetroffen op kassasystemen van de Amerikaanse hotelketen. Onder meer vestigingen in Amsterdam en Schiphol werden toen getroffen.

Meer over
Lees ook
Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto: Afsluiten van cyberverzekeringen lastiger vanwege toenemende complexiteit en regelmaat van aanvallen

Zerto, een dochteronderneming van Hewlett Packard Enterprise, ziet voor 2024 drie belangrijke trends rond cybersecurity en het dreigingslandschap. De eerste is dat de toenemende complexiteit en regelmaat van cyberaanvallen het steeds moeilijker zullen maken voor bedrijven om een goede cyberverzekering af te sluiten. De tweede trend die Zerto opmer1

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint's 2024 State of the Phish rapport: 69% van Nederlandse werknemers gokt met security van organisaties

Proofpoint, publiceert vandaag de tiende editie van het jaarlijkse State of the Phish-rapport. Hieruit blijkt dat meer dan twee derde (69%) van Nederlandse werknemers hun organisaties bewust in gevaar brengt. Dit leidt tot ransomware- of malware-infecties, datalekken of financieel verlies. Ondanks een lichte daling van succesvolle phishing-aanvall1

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Dit zijn de verwachtingen in 2024 voor het continu veranderende dreigingslandschap

Niemand weet wat ‘The Next Big Thing’ in het dreigingslandschap wordt. Wat wel mogelijk is, is terugkijken naar 2023, opvallende gedragingen van actoren identificeren en een gefundeerde inschatting maken van wat 2024 mogelijk in petto heeft.