Honderden West-Brabanders konden door fout belastinggegevens van Dongenaar inzien

data-freeimages-malkowitch

Honderden West-Brabanders hebben door een fout van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) toegang gekregen tot de belastinggegevens van een belastingbetaler uit Dongen. Naar schatting hebben 750 tot 800 personen de gegevens kunnen inzien.

Het is niet duidelijk wat er fout is gegaan. BWB-directeur Peter Stoffelen zegt tegenover het BN DeStem dat het vermoedelijk ’ergens’ tussen de BWB en enkele ingehuurde IT-bedrijven fout is gegaan. Vermoedelijk is één enkel aanslagbiljet door de fout toegankelijk geweest voor onbevoegden. “Buitengewoon vervelend. Voor ons, maar vooral voor de belastingbetaler wiens gegevens zo op straat zijn komen te liggen”, aldus Stoffelen.

Met behulp van de toegankelijke gegevens is het mogelijk identiteitsfraude te plegen. Daarnaast was de hoogte van diverse heffingen en de WOZ-waarde van het pand van de getroffen Dongenaar inzichtelijk. Deze belastingbetaler is inmiddels op de hoogte gesteld van het incident. Stoffelen: “Die reageerde sympathiek. Maar het blijft erg en onverteerbaar dat zijn gegevens zo op straat zijn komen te liggen. We gaan er alles aan doen om hem te begeleiden."

Meer over
Lees ook
Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Meld je hier aan voor PrivacyConnect – Amsterdam editie!

Sluit aan voor de Amsterdam-editie van de PrivacyConnect community Chapter-bijeenkomst onder leiding van de lokale Chapter Chairs. In deze bijeenkomst duiken we de diepte in en bespreken we de allernieuwste ontwikkelingen rondom privacyregelgeving met aandacht voor de AVG, CCPA, Schrems II en LGDP.

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

Bedrijfsgegevens verzamelen bij werknemers – wat met de privacy?

In hun voortdurende streven naar meer efficiëntie – nodig om concurrenten het hoofd te bieden – verkennen steeds meer bedrijven de mogelijkheden van process mining. Met behulp van process-miningtechnologie kan men onderzoeken hoe processen werkelijk verlopen in een organisatie

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

SURF Security en Privacy Award 2021 voor Universiteit Maastricht

Universiteit Maastricht is de winnaar van de SURF Security en Privacy Award 2021. De universiteit krijgt de award voor de open wijze waarop zij hun kennis en ervaring hebben gedeeld over de ernstige ransomware-aanval die hen vlak voor kerst 2019 trof.