Honderden West-Brabanders konden door fout belastinggegevens van Dongenaar inzien

data-freeimages-malkowitch

Honderden West-Brabanders hebben door een fout van de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) toegang gekregen tot de belastinggegevens van een belastingbetaler uit Dongen. Naar schatting hebben 750 tot 800 personen de gegevens kunnen inzien.

Het is niet duidelijk wat er fout is gegaan. BWB-directeur Peter Stoffelen zegt tegenover het BN DeStem dat het vermoedelijk ’ergens’ tussen de BWB en enkele ingehuurde IT-bedrijven fout is gegaan. Vermoedelijk is één enkel aanslagbiljet door de fout toegankelijk geweest voor onbevoegden. “Buitengewoon vervelend. Voor ons, maar vooral voor de belastingbetaler wiens gegevens zo op straat zijn komen te liggen”, aldus Stoffelen.

Met behulp van de toegankelijke gegevens is het mogelijk identiteitsfraude te plegen. Daarnaast was de hoogte van diverse heffingen en de WOZ-waarde van het pand van de getroffen Dongenaar inzichtelijk. Deze belastingbetaler is inmiddels op de hoogte gesteld van het incident. Stoffelen: “Die reageerde sympathiek. Maar het blijft erg en onverteerbaar dat zijn gegevens zo op straat zijn komen te liggen. We gaan er alles aan doen om hem te begeleiden."

Meer over
Lees ook
Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.

Deep Instinct: organisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren

Deep Instinct: organisaties doen er twee werkdagen over om op beveiligingsincidenten te reageren

Deep Instinct, de aanbieder van het eerste en enige op deep learning gebaseerde security-framework, publiceert vandaag zijn halfjaarlijkse Voice of SecOps Report. Uit dit rapport blijkt dat organisaties gemiddeld 17,2 uur nodig hebben om op een cyberaanval te reageren, oftewel twee werkdagen. Wereldwijd ligt dit gemiddeld nog hoger, namelijk 20.91

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).