Honderden kassa’s van hamburgerketen Wendy’s besmet met malware

malware

Honderden kassa’s van de Amerikaanse hamburgerketen Wendy’s zijn besmet geweest met malware. Grofweg 300 vestigingen van de in totaal 6.500 vestigingen van Wendy’s zijn getroffen. Op sommige kassasystemen zou de malware sinds de herfst van 2015 aanwezig zijn geweest.

Dit heeft de hamburgerketen zelf bekend gemaakt. Het onderzoek naar de grootschalige malwarebesmetting loopt nog. De malware zou op afstand op de kassasystemen zijn geïnstalleerd. Dit was mogelijk doordat aanvallers de inloggegevens van een leveranciers in handen wisten te krijgen, die via zijn account toegang had tot de kassasystemen.

Het is niet duidelijk welke impact de cyberaanval op Wendy’s heeft. Zo is onduidelijk of de aanvallers creditcardgegevens of andere betaalgegevens hebben buitgemaakt. Ook is onduidelijk hoeveel klanten door de malware zijn getroffen. De malware is inmiddels van de systemen verwijderd.

Lees ook
Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Proofpoint: rechtshandhaving verstoort LockBit

Het wereldwijde rechtshandhavingsinitiatief voor het verstoren van ransomware-operaties, onder leiding van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, is goed nieuws voor cyberverdedigers en organisaties die nog steeds last hebben van de gevolgen van LockBit-infecties.

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

"Lopende campagne beïnvloedt Azure cloudomgevingen" - Proofpoint

Onderzoekers van cybersecuritybedrijf Proofpoint zien een aanhoudende cloudaccount overnamecampagne. De campagne beïnvloedt tientallen Microsoft Azure-omgevingen en honderden gebruikersaccounts. Ook brengt de campagne accounts van senior executives in gevaar.

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

G DATA: Agent Tesla opnieuw gearriveerd

Recente security-incidenten hebben een nieuwe variant van Agent Tesla aan het licht gebracht. Hierbij wordt een ongebruikelijk compressieformaat gebruikt om informatie te stelen: ZPAQ. Maar wat is dit precies en welk voordeel biedt het aan cybercriminelen?