Honderden kassa’s van hamburgerketen Wendy’s besmet met malware

malware

Honderden kassa’s van de Amerikaanse hamburgerketen Wendy’s zijn besmet geweest met malware. Grofweg 300 vestigingen van de in totaal 6.500 vestigingen van Wendy’s zijn getroffen. Op sommige kassasystemen zou de malware sinds de herfst van 2015 aanwezig zijn geweest.

Dit heeft de hamburgerketen zelf bekend gemaakt. Het onderzoek naar de grootschalige malwarebesmetting loopt nog. De malware zou op afstand op de kassasystemen zijn geïnstalleerd. Dit was mogelijk doordat aanvallers de inloggegevens van een leveranciers in handen wisten te krijgen, die via zijn account toegang had tot de kassasystemen.

Het is niet duidelijk welke impact de cyberaanval op Wendy’s heeft. Zo is onduidelijk of de aanvallers creditcardgegevens of andere betaalgegevens hebben buitgemaakt. Ook is onduidelijk hoeveel klanten door de malware zijn getroffen. De malware is inmiddels van de systemen verwijderd.

Lees ook
Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Kant-en-klare ransomware te koop voor slechts 100 dollar

Een nieuwe vorm van ransomware is te koop op internet voor slechts 100 dollar. Het gaat om Power Locker, een alternatief voor de beruchte ransomware CryptoLocker. Power Locker, ook wel Prison Locker genoemd, is te koop op ondergrondse marktplaatsen voor cybercriminelen. Al langer is duidelijk dat cybercriminelen op internet allerlei kant-en-klare1