Hackers stelen gegevens van 350.000 gebruikers van Avast-forum

Een pijnlijke situatie voor het Tsjechische anti-virusbedrijf Avast. Cybercriminelen hebben ingebroken op het forum van het bedrijf en zijn er met de gegevens van ruim 350.000 gebruikers vandoor gegaan. Zowel gebruikersnamen, gehashte wachtwoorden en e-mailadressen zouden in handen zijn gevallen van de aanvallers.

De inbraak vond plaats op het forum van Avast. Alleen forum-gebruikers zijn dan ook getroffen door de cyberaanval. Avast-klanten die geen gebruik maken van het forum lopen dus geen risico. De wachtwoorden zijn gehasht opgeslagen en hierdoor niet zo maar in te zien door de cybercriminelen. Het beveiligingsbedrijf wil echter geen risico's nemen en heeft direct alle wachtwoorden van forum-gebruikers gereset om misbruik te voorkomen.

Betaalgegevens, financiële gegevens en licenties

Avast zegt dat 0,2% van de 200 miljoen Avast-gebruikers zijn getroffen door het cyberincident. Het bedrijf benadrukt dat betaalgegevens, financiële gegevens of licenties zijn buitgemaakt.

Avast stelt nog niet te weten hoe de cybercriminelen het third-party softwareplatform achter het forum hebben weten te kraken. Wel denkt Avast de hack direct nadat deze plaats vond te hebben gedetecteerd.

 
Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.