Hackers stelen background checks van Amerikaanse overheid

privacy

Hackers hebben toegeslagen bij het USIS, een onderaannemers van het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS). De background checks van 25.000 werknemers van het DHS zijn hierbij in handen gevallen van hackers. De hackers zouden afkomstig zijn uit het buitenland.

Dit meldt het persbureau Associated Press (AP) op basis van een anonieme DHS-medewerker. Medewerkers worden volgens de bron op korte termijn van de diefstal op de hoogte gesteld. Het DHS gaat medewerkers adviseren hun financiële accounts nauwlettend in de gaten te houden om diefstal te voorkomen.

USIS is één van de grootste leveranciers van background checks voor de Amerikaanse overheid. Ook het DHS maakte gebruik van de diensten van het bedrijf. USIS is de laatste tijd echter ook negatief in het nieuws. Een klokkenluiders heeft aan de bel getrokken nadat het bedrijf maar liefst 600,000 background checks onzorgvuldig zou hebben uitgevoerd. Hierdoor hebben mensen mogelijk binnen de Amerikaanse overheid bepaalde rechten toegewezen gekregen die zij niet hadden moeten krijgen.

Lees ook
ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET Threat Intelligence verbetert cybersecurity-inzicht door integratie met Elastic Security

ESET heeft een nieuw partnerschap en integratie aangekondigd, dankzij zijn uniforme API-gateway. Deze ontwikkeling faciliteert naadloze verbindingen met verschillende leveranciers van cybersecurity, zoals de recente integratie met Elastic, een search-powered AI-bedrijf.

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Denk aan een sterk wachtwoord op World Password Day 2024

Wachtwoorden zijn een van de eerste kritieke barrières tussen een persoon, een dreigingsactor en een succesvolle cyberaanval. Een veelvoorkomende fout die mensen maken is het gebruik van steeds dezelfde loginnaam of hetzelfde e-mailadres en wachtwoord

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

'Mensen moeten een wachtzin gebruiken als ze veilig willen inloggen'

Op de eerste donderdag van mei is het Wereld Wachtwoorden Dag. Deze dag is bedoeld om betere wachtwoorden te stimuleren. Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag. En dus is goede wachtwoordbeveiliging cruciaal.