Hacker kraakt forum van Malwarebytes

hacker2

Het forum van anti-virusbedrijf Malwarebytes is gehackt. Het bedrijf heeft uit voorzorg alle wachtwoorden van gebruikers gereset. De cyberaanval vond op 10 november plaats.

Malwarebytes heeft alle forumgebruikers via e-mail op de hoogte gebracht van de cyberaanval. Het bedrijf benadrukt op haar forum dat uitsluitend de server waarop het forum draait door de aanvaller is gehackt. Er zijn geen aanwijzingen dat de hacker daadwerkelijk gebruikersgegevens heeft buitgemaakt. Het resetten van de wachtwoorden is dan ook een voorzorgsmaatregel.

Het bedrijf gebruikt Invision-software voor haar forum. De hacker wist deze software te hacken en via deze weg toegang te krijgen tot de server. Marcin Kleczynski, oprichter van Malwarebytes stelt dat het bekend is dat Invision lekken bevat en het bedrijf hier slachtoffer van is geworden. Om vergelijkbare situaties in de toekomst te voorkomen gaat Malwarebytes de Invision-software niet langer zelf hosten, maar onderbrengen bij Invision. Het bedrijf zou hierdoor bij een cyberaanval sneller kunnen ingrijpen.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.