Google versleutelt interne communicatie van Gmail

gmail-logo

Google maakt bekend de beveiliging van zijn e-maildienst Gmail te hebben verbeterd. De communicatie tussen servers van Gmail is voortaan versleuteld, waardoor onderschepte communicatie niet langer kan worden ingezien.

Onthullingen van Edward Snowden toonde vorig jaar aan dat de Amerikaanse inlichtingendienst communicatie tussen datacenters van grote IT-bedrijven aftapt. Deze interne communicatie was tot nu toe bij nagenoeg alle bedrijven onversleuteld. Hier heeft Google nu dus verandering in gebracht.

Afluisteren voorkomen

Door het interne communicatieverkeer van zijn eigen datacenters te verbeteren voorkomt Google dat de NSA het verkeer in de toekomst kan afluisteren. Het verkeer kan weliswaar nog steeds worden onderschept, maar kan niet meer worden uitgelezen.

De maatregelen hebben alleen betrekking op de interne commnunicatie tussen datacenters van Google. De communicatie tussen Gmail-servers en de eindgebruiker wordt al langer versleuteld.

Lees ook
CISO community en CISO Platform officieel opgericht

CISO community en CISO Platform officieel opgericht

De CISO community en het bijbehorende CISO Platform Nederland zijn een feit. De nieuwe combinatie ondersteunt Chief Information Security Officers (CISO’s) van Nederlandse bedrijven in verschillende sectoren, non-profitorganisaties en de overheid. Doel is samenwerken, kennisdelen, wederzijdse ondersteuning, competentieopbouw, cyberbeveiligingsbehee1

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay's Developer Portal helpt banken en bedrijven fraude te voorkomen

SurePay, de uitvinder van de IBAN-Naam Check, introduceert een Developer Portal. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn steeds meer bezig met fraudepreventie.

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys lanceert TruRisk, FixIT en ProtectIT in AWS Marketplace

Qualys maakt VMDR TruRisk, FixIT en ProtectIT beschikbaar in AWS Marketplace. Met deze pakketten voor het beheer van kwetsbaarheden, patches en EDR richt Qualys zich op het mkb-segment, aangezien een toenemend aantal cyberaanvallen gericht is tegen kleine bedrijven.