Google lanceert bug hunting programma voor Android

android

Google lanceert een bug hunting programma voor het mobiele besturingssysteem Android, het Android Security Rewards Program. Onderzoekers die softwarefouten opsporen in Android kunnen hiervoor een financiële beloning krijgen.

Het nieuwe programma heeft uitsluitend betrekking op kwetsbaarheden die aangetroffen worden in de laatste Android-versie, die draait op de Nexus 6 smartphone en Nexus 9 tablet van Google. Op termijn worden andere apparaten aan deze lijst toegevoegd.

Welke bugs komen in aanmerking?

Wie in aanmerking wil komen voor een financiële vergoeding moet een softwarefout opsporen die in de Android-versie op één of beide apparaten aanwezig is. De bugs mogen niet vallen onder andere beloningsprogramma van Google. Onder andere bugs in de AOSP code, OEM code (libraries en drivers), de kernel en zowel het TrustZone OS als bijbehorende modules komen in aanmerking voor ene beloning.

Kwetsbaarheden in niet-Android code, waaronder de code die draait in de firmware van de chipset in Android-apparaten, komen eveneens in aanmerking indien deze impact hebben op de veiligheid van het Android besturingssysteem.

2.000 tot 30.000 dollar

De beloningen die onderzoekers via het nieuwe beloningsprogramma van Google kunnen binnenslepen variëren van 2.000 dollar voor eenvoudige kwetsbaarheden tot 30.000 dollar voor fouten in de kernel TrustZone OS en bijbehorende componenten of het Verified Boot proces van Android. Google vraagt onderzoekers het bedrijf na het aanmelden van een softwarefout 90 dagen de tijd te krijgen om de fout te herstellen. Na deze 90 dagen mag de kwetsbaarheid openbaar worden gemaakt. Google benadrukt dat onderzoekers die fouten eerder naar buiten te brengen niet op een beloning hoeven te rekenen.

Lees ook
Nederlandse ethische hackers hebben 120 kwetsbaarheden gemeld in 2014

Nederlandse ethische hackers hebben 120 kwetsbaarheden gemeld in 2014

Nederlandse hackers hebben in 2014 120 bruikbare meldingen gedaan bij het meldpunt responsible disclosure van telecombedrijven. Een flinke stijging. Het aantal kwam in 2013 nog uit op 77. Het gaat om meldingen die bijdragen aan het tijdig verhelpen van een kwetsbaarheid. Twee jaar geleden zijn zes telecomaanbieders hiervoor een meldpunt responsibl1

2015: ‘Minder Windows-kwetsbaarheden, meer Internet of Things-aanvallen en encryptie wordt de standaard’

2015: ‘Minder Windows-kwetsbaarheden, meer Internet of Things-aanvallen en encryptie wordt de standaard’

2014 stond onder andere in het teken van grote hacks van big data bij onder andere Home Depot en Sony. Het ligt dan ook voor de hand dat security ook komend jaar een belangrijk onderwerp wordt. We kunnen komend jaar minder kwetsbaarheden in Microsoft Windows verwachten en meer aanvallen met betrekking tot het Internet of Things. Encryptie wordt da1

‘Bedrijven ontdekken slechts een derde van de beveiligingsgaten zelf’

‘Bedrijven ontdekken slechts een derde van de beveiligingsgaten zelf’

Bedrijven hebben veel moeite beveiligingsgaten zelf op te sporen. Het aantal lekken dat door bedrijven zelf is ontdekt blijkt zelfs te zijn gedaald. In de meeste gevallen worden organisaties dan ook door externe partijen gewezen op beveiligingslekken. Dit blijkt uit het vijfde jaarlijkse Mandiant M-Trends rapport. Het rapport – samengesteld door M1