Nederlandse ethische hackers hebben 120 kwetsbaarheden gemeld in 2014

hacker

Nederlandse hackers hebben in 2014 120 bruikbare meldingen gedaan bij het meldpunt responsible disclosure van telecombedrijven. Een flinke stijging. Het aantal kwam in 2013 nog uit op 77.

Het gaat om meldingen die bijdragen aan het tijdig verhelpen van een kwetsbaarheid. Twee jaar geleden zijn zes telecomaanbieders hiervoor een meldpunt responsible disclosure opgesteld. Responsible disclosure is het op verantwoorde wijze melden door bijvoorbeeld ethische hackers van mogelijke beveiligingsproblemen en kwetsbaarheden in ICT-systemen.

Loos alarm

In totaal zijn 394 meldingen binnengekomen, tegenover 366 in 2013. Meer dan tweederde van de meldingen bleek na verder onderzoek loos alarm te zijn. Het meldpunt bij telecomaanbieders komt voort uit de gedragscode responsible disclosure. De 120 bruikbare meldingen hadden in meerdere gevallen betrekking op een en dezelfde kwetsbaarheid.

De telecomsector is erg positief over de wijze waarop ethische hackers de meldpunten weten te vinden. Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT: "Ethische hackers leveren een waardevolle bijdrage aan de beveiliging van ICT-systemen in de telecomsector. Het is dan ook goed om te zien dat hackers de meldpunten beter weten te vinden en vaker gebruiken voor een melding."

Lees ook
LANCOM Systems zorgt met gratis update voor aanzienlijke prestatieverbeteringen bij Enterprise VPN en SD-WAN

LANCOM Systems zorgt met gratis update voor aanzienlijke prestatieverbeteringen bij Enterprise VPN en SD-WAN

Met de nieuwste firmware-update biedt LANCOM Systems een prestatie-upgrade voor grote SD-WAN's en VPN-netwerken op de locaties. De doorvoersnelheid van de centrale gateway LANCOM ISG-8000 neemt dankzij de update toe tot maximaal 10 Gbps. Tegelijkertijd wordt de tijd om over te schakelen van de ene IPSec VPN-verbinding naar de andere teruggebracht tot...

Publiek-Privaat samenwerkingsverband lanceert Security Check Procesautomatisering

Publiek-Privaat samenwerkingsverband lanceert Security Check Procesautomatisering

Een Publiek-private samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Digital Trust Center (DTC), Deloitte, VNG-IBD, Novel-T, NCSC, Siemens, ASML, Accenture en de Cybersecurity Alliantie, die belangen behartigt op het gebied van cyberveiligheid in operationele techniek (OT), introduceert vandaag de Security Check Procesautomatisering.

Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Identityspecialist Signicat kondigt de overname aan van Electronic IDentification (eID), een pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van asynchrone video-identificatiediensten. Dit is de tweede grote overname van Signicat dit jaar, na de aankoop van Encap Security in juni.