Google gaat zoekresultaten over Europeanen op verzoek verwijderen

spionage

Google accepteert vanaf nu verzoeken van Europeanen om zoekresultaten waarin zij genoemd worden te verwijderen. Hiermee geeft Google gebruikers de mogelijkheid in de zoekmachine vergeten te worden. Dit is iets wat voor Google noodzakelijk is om te voldoen aan een recente uitspraak van het Europees Hof.

De zaak is het aan rollen gekomen nadat een Spaanse man een rechtszaak aanspande tegen Google. De man was door een Spaanse krant genoemd, waarbij ook zijn persoonsgegevens zijn gepubliceerd. Deze resultaten doken vervolgens op in de zoekresultaten van Google, waar de man niet gelukkig mee was. Het Europees Hof oordeelde dat Google de verwijzing naar de website van de krant moest verwijderde. Het artikel op de website van de krant mag echter gewoon blijven staan.

Google geeft daarom nu ook andere gebruikers de mogelijkheid zoekresultaten waarin zij voorkomen te verwijderen. Gebruikers kunnen een online formulier invullen om een dergelijk verzoek in te vullen. Ieder verzoek zal apart door Google worden behandeld. Het bedrijf gaat onder andere kijken naar het recht op privacy van de betrokken gebruiker, maar ook naar het recht informatie openbaar te maken. Op basis van deze afweging beslist Google of de informatie wel of niet verwijderd wordt.

Lees ook
Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

Onegini en iWelcome fuseren tot de grootste Europese IAM SaaS leverancier

De Nederlandse SaaS softwarebedrijven Onegini en iWelcome zijn vandaag gefuseerd tot OneWelcome. De combinatie van de twee bedrijven maakt dit tot de grootste Europese SaaS leverancier van Customer Identity & Access Management (CIAM).

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Deel mee aan de OneTrust webinar Data mapping: De basis van elk privacy programma

Data mapping is een essentieel onderdeel van elk privacy programma. Begrijpen hoe gegevens door de organisatie stromen is dan ook een eerste vereiste om de gegevens te kunnen beveiligen en risico’s te analyseren.

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

ROC van Amsterdam-Flevoland zet EduConnector in voor integratie met ECK-iD

Het ROC van Amsterdam-Flevoland heeft als eerste MBO de EduConnector, de cloudoplossing voor de koppeling tussen het ECK-iD en digitale lesmaterialen, ingezet. Hierdoor kan de onderwijsinstelling identiteitsinformatie van studenten veilig delen, wat een voorwaarde is om te voldoen aan de AVG.